Panthenol 250 ml

 

Panthenol pro výrobu domácí kosmetiky, přírodní a bio kosmetiky

Dostupnost Skladem
429 Kč    
Kód produktu 397
Kategorie Panthenol
 

PANTHENOL - D-PANTHENOL 75%

INCI: Panthenol

Synonyma: D-Panthenol; Kyselina pantothenová; D-Panthenyl Alcohol; Dexpanthenol; DL-Panthenyl Alcohol; DL-Pantothenyl Alcohol; Dexpanthenol; Panthenol, DL-Form; Pantothenol; Pantothenyl Alcohol; Provitamin B5; Alcool DL-Pantotenilico (ITALIAN); Pantenol

D-panthenol (kyselina D-pantothenová, vitamín B5) je ve vodě rozpustný, biologicky aktivní vitamín. Název pro kyselinu pantothenovou pochází z řečtiny a znamená „všude se nacházející“. Je zastoupen snad ve všech rostlinných i živočišných potravinách (nejvíce v mase a vnitřnostech) a účastní se látkové přeměny všech živin v těle.
Panthenol je při pokojové teplotě vysoce viskózní transparentní kapalina (čirá hustá kapalina). Je rozpustný ve vodě, alkoholu, propylenglykolu,  etheru a chloroformu a trochu rozpustný i v glycerinu. Je dodáván ve dvou formách, D a L. Pouze D-panthenol (dexpanthenol) je biologicky aktivní, nicméně obě formy mají hydratační vlastnosti. Pro kosmetické použití, se používá D-panthenol, nebo směs D a L forem (DL-panthenol).
D-panthenol  je vhodný pro péči o citlivou a problematickou pleť. Nejvíce je v povědomí lidí zapsán tím, že léčí spáleniny od slunce. Kromě toho je výjimečný na mírná popálení a drobné kožní poruchy. Zlepšuje hydrataci (čerpá vlhkost z atmosféry a snadno se váže na molekuly vody), snižuje svědění a pálení kůže, má stimulující účinky a urychluje hojení.
Při aplikaci na vlasy je také velice prospěšný. Posiluje vlasy, zlepšuje jejich pružnost, obnovuje lesklý vzhled a chrání před teplem a sluncem (proti třepení a vysušení).


Vlastnosti panthenolu / Indikace / Účinky:

Vhodný pro péči o citlivou a problematickou pleť.
Má zklidňující účinky na popáleniny, svědění a pálení.
Léčí a regeneruje (podrážděnou, poraněnou a poškozenou pokožku).
Působí protizánětlivě i proti akné.
Má hydratační účinky (zvyšuje schopnost kůže zadržovat vodu) a udržuje pokožku hebkou a měkkou.
Celkově zlepšuje kvalitu kůže, vlasů i nehtů.
Posiluje vlasy, zlepšuje jejich pružnost, obnovuje lesk a chrání před teplem a sluncem (proti třepení a vysušení).


Panthenol obsahuje:
aminokyselinu β-alanin a kyselinu pantoovou

Skupenství: kapalné
Barva: bezbarvá až světle žlutá
Vůně / Zápach: bez zápachu - nepatrný
Rozpustnost ve vodě: rozpustný
Rozpustnost v tucích: informace nejsou k dispozici
Hustota (20°C): informace nejsou k dispozici

Použití:
Mandlový olej má díky velice příznivým účinkům na pleť široké spektrum použití, jako omlazující, anti-aging a regenerační krémy a emulze; balzámy na rty; výroba mýdel; masážní oleje; šampóny a kondicionéry; séra a masky na vlasy, krém na ruce, séra a masky na vlasy, solární kosmetikabio kosmetikapřírodní kosmetikadomácí kosmetikatělová kosmetikakrémy po opalováníhydratační tělová máslakrémy do solária na obličejhydratační krémykosmetika po opalování.

Skladování:
Skladujte v těsně uzavřených obalech při teplotě nejlépe do cca 15°C. Chránit před přímým slunečním zářením, tepelnými zdroji a silnými oxidačními činidly. Po použití vždy řádně uzavřete, zabraňte vniknutí nečistot! 

Postup zpracování:
Po otevření doporučujeme přidat Rozmarýnový extrakt CO2 (0,05 - 0,1%), nebo před ohřátím složky olejové fáze při výrobě domácí, přírodní a bio kosmetiky, přidat vitamin E (0,1 - 0,2%).

UPOZORNĚNÍ:
Žádné rostlinné oleje, ani lisované za studena bio, nevoní tak, jako klasické prodávané kosmetické výrobky, které jsou prakticky vždy doparfémované, jinak by byly neprodejné. Vůně kosmetiky je bohužel jedním z nejdůležitějších faktorů prodeje. Díky tomu vznikl dojem, že například mandlový olej voní krásně mandlemi, ale to je u čistých kvalitních kosmetických surovin vyloučeno. Rafinované rostlinné oleje v naprosté většině nevoní vůbec (součástí rafinace je zbavení oleje vonných částic), některé rostlinné oleje lisované za studena mohou mít vůni lehce připomínající odpovídající rostlinu (ale jen některé), ale nejedná se nikdy o vůni intenzivní a nedá se s vůní kosmetického výrobku vůbec srovnat. Pokud chcete, aby váš doma vyrobený kosmetický přípravek krásně voněl, musíte použít parfém nebo vonnou silici, rostlinné oleje se nepoužívají na parfemaci kosmetiky. Vonné silice jsou velice agresivní na pleť, mohou dráždit pokožku a způsobovat alergie. Vůni rostlin navíc většinou způsobuje něco jiného (například květ) než jádra, ze kterých se olej lisuje.

Na suroviny pro výrobu kosmetiky se nevztahují stejné záruční podmínky, podmínky použití, prodeje a značení jako na kosmetické výrobky.

Fotografie rostlinných olejů a kosmetických surovin jsou orientační, barvy se mohou lišit v závislosti na zobrazení monitoru nebo displaye.

Naše firma se již více než 17 let zabývá výrobou kosmetiky. Solární kosmetika Oranjito patří díky nejvyšší kvalitě a příznivým cenám dlouhodobě mezi absolutní špičku, díky vysoké kvalitě a jedinečnému designu získaly opalovací krémy do solária Oranjito v celosvětové konkurenci na zahraničním mezinárodním kosmetickém veletrhu první cenu „Zlatá Venuše“ za nejlepší kosmetický výrobek. Prodáváme kvalitní kosmetické suroviny pro výrobu kosmetiky, domácí kosmetiky, přírodní kosmetiky, vlasové kosmetiky, masážní kosmetiky, tělové kosmetiky a bio kosmetiky, které sami dlouhodobě používáme a zaručujeme tak jejich kvalitu. Veškeré suroviny pro výrobu kosmetiky jsou přechovávány ve schváleném skladu a provozovně certifikované pro výrobu kosmetiky a kontrolované hygienou. 

Prodej domácí kosmetiky:
Prodej domácí kosmetiky je zakázán! Domácí kosmetika je určena pouze pro vlastní použití. Pro výrobu kosmetických přípravků určených k prodeji musí mít každý výrobce kosmetiky živnostenský list, schválenou provozovnu, příslušné zkoušky a atesty, každý kosmetický výrobek musí být nahlášen a evidován (CPNP) a výrobce musí platit daně.