Slunečnicový olej LZS BIO 250 ml

 

100% rostlinný olej v BIO kvalitě bez konzervačních tátek pro výrobu potravin a kosmetických přípravků

Dostupnost Skladem
45 Kč    
Kód produktu 289
Kategorie Rostlinné oleje
 

SLUNEČNICOVÝ OLEJ LISOVANÝ ZA STUDENA BIO - 100% ČISTÝ ROSTLINNÝ OLEJ BEZ KONZERVAČNÍCH LÁTEK V BIO KVALITĚ

INCI: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil

Synonyma: Helianthus Annuus Seed Oil; Helianthus Annuus (Sunflower) Oil; Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Sunflower Oil; Helianthus Annuus Oil; Oils, Sunflower Seed; Solvent Sunflower Oil; Sunflower Oil; Sunflower Seed Oil; Sunflower Seed Oils

Slunečnicový olej je netěkavý olej získávaný lisováním semen rostliny Slunečnice roční (Helianthus annuus). Je to světle žlutá olejovitá kapalina, běžně používaná jako jedlý olej do potravin a také jako zvláčňující složka v kosmetických přípravcích. Mimo velkého podílu nenasycených mastných kyselin obsahuje též vitamín E, díky němuž přirozeně chrání buněčné membrány před volnými radikály. Má výrazné zvláčňující a regenerační vlastnosti a udržuje pokožku svěží a vitální. Při dlouhodobém používání může pleť vysušovat, proto je dobré ho kombinovat s jinými oleji.

Vlastnosti slunečnicového oleje, indikace, účinky:
Dobře se vstřebává.
Vhodný pro péči o mdlou a suchou pleť.
Má výrazné zvláčňující a regenerační vlastnosti.
Chrání buněčné membrány před volnými radikály.
Vhodný pro maceraci bylin.
Oblíbený masážní olej, jako základní olej masérských olejových směsí i jako samotný (pomáhá prokrvovat pokožku).

Slunečnicový olej obsahuje:
hlavní složky: kyselina linolová 48 - 74 %; kyselina olejová 14 - 40 %; kyselina palmitová 4 - 9 %; kyselina stearová 1 - 7 %;
obsahuje také: lecitin, tokoferoly (vitamin E) a karotenoidy

Fyzikální vlastnosti:
Skupenství: kapalné
Barva: světle žlutá
Vůně / Zápach: slabá vůně po slunečnici
Rozpustnost ve vodě: nerozpustný
Rozpustnost v etheru: rozpustný
Hustota (20°C): cca. 0,921 g/cm3

Použití:
omlazující, anti-aging a regenerační krémy a emulze; balzámy na rty; výroba mýdel; masážní oleje; šampóny a kondicionéry; séra a masky na vlasy

Skladování:
Skladujte v těsně uzavřených obalech při okolní teplotě. Chránit před přímým slunečním zářením, tepelnými zdroji a silnými oxidačními činidly.

Na suroviny pro výrobu kosmetiky se nevztahují stejné záruční podmínky, podmínky použití, prodeje a značení jako na kosmetické výrobky.

Fotografie rostlinných olejů a kosmetických surovin jsou orientační, barvy se mohou lišit v závislosti na zobrazení monitoru nebo displaye.

Výroba domácí kosmetiky:
Prodej domácí kosmetiky je zakázán! Domácí kosmetika je určena pouze pro vlastní použití. Pro výrobu kosmetických přípravků určených k prodeji musí mít každý výrobce kosmetiky živnostenský list, schválenou provozovnu, příslušné zkoušky a atesty, každý kosmetický výrobek musí být nahlášen a evidován (CPNP) a výrobce musí platit daně. Výroba kosmetiky musí podléhat přísným bezpečnostním a hygienickým pravidlům, výrobci kosmetiky musí zajišťovat bezpečnost a nezávadnost kosmetických přípravků.