Včelí vosk žlutý 500 g

Kliknutím zobrazíte větši foto.
449,- Kč včetně DPH
  ks         Získejte dárek zdarma

Skladem

VČELÍ VOSK KOSMETICKÝ ŽLUTÝ STROUHANÝ 100%

INCI: Beeswax

Synonyma: Beeswax Absolute; Beeswax Concentrate; Cera Flava; Yellow Beeswax; Yellow Wax

Balení: v sáčku

Včelí vosk vzniká metabolickou přestavbou medu a pylu v těle některých druhů včel (včely rodu Apis produkují největší množství včelího vosku prodávaného v Evropě). Je to voskovitá hmota v nepravidelných strouhaných kouscích bílé barvy, ale pyly, pryskyřice a jiné přírodní nečistoty ho zbarvují do světle žluté až tmavě hnědé barvy. Využívá se v mnoha oborech lidské činnosti. V kosmetice jako emulgátor a zahušťovadlo emulzí, v kovolitectví pro odlévání metodou ztraceného vosku, ve zbrojařství jako konzervační látka, ve výrobě nábytku pro impregnaci dřeva, v potravinářství a ve farmacii jako povrch tablet a cukrovinek (E901) atd...
V kosmetice, jak bylo už zmíněno, slouží jako zahušťovadlo, emulgátor a stabilizátor kosmetických přípravků. Vytváří na pleti ochranný film, zabraňuje ztrátě vody z pokožky a chrání ji proti zimě i teplu. Je nepostradatelný pro výrobu balzámů na rty, rtěnek a depilačních vosků.

Vlastnosti včelího vosku, indikace, účinky:
Zahušťovadlo a stabilizátor kosmetických emulzí (krémů a mlék).
Vytváří ochranný film na pokožce.
Zabraňuje dehydrataci (ztrátě vody z pokožky).
Chrání pleť proti zimě.
Není toxický, ale u osob citlivých na včelí produkty může vyvolat alergickou reakci.
Vhodný pro tvorbu svíček.

Včelí vosk obsahuje:
Nejvíce jsou zastoupeny monoestery a diestery nasycených a nenasycených uhlovodíků, volných mastných kyselin a hydroxypolyesterů.
Hlavní podíl - alkylestery mastných kyselin (myricylester kyseliny palmitové), kyselina cerotová a neocerotová, myricylalkohol a cerylalkohol

Fyzikální vlastnosti:
Skupenství: pevné
Barva: žluté až tmavě hnědé barvy
Vůně / zápach: typická vosková vůně
Rozpustnost ve vodě: nerozpustný
Rozpustnost v etheru: nerozpustný
Hustota (20°C):   0,95 - 0,96 g/cm3

Použití:
omlazující, ošetřující, anti-aging a regenerační krémy a emulze; rtěnky a balzámy na rty; hydratační a pleťové krémy a mléka, přípravky na čištění pleti, v potravinářství (povrchy cukrovinek), solární kosmetika, kosmetika po opalování, mýdla, pro výrobu svíček

Skladování:
Skladujte v těsně uzavřených obalech na místech k tomu určených. Skladujte na chladném, suchém místě mimo dosah slunečního záření. Vosk nesmí být skladován v přítomnosti silně aromatických nebo zapáchajících látek.

Postup zpracování:
Dávkování 1-10%. Bod tání 61 - 65°C

Vaše otázky a komentáře

Napište nám co si myslíte o tomto produktu a získejte slevu. Vložit nový komentář »

*

*

*

Vážení zákazníci, používáním tohoto webu souhlasíte s využíváním souborů cookies. Rozumím