Saflorový olej 1000 ml

Kliknutím zobrazíte větši foto.
319,- Kč včetně DPH
  ks         Získejte dárek zdarma

Skladem

SAFLOROVÝ OLEJ RAFINOVANÝ - 100% rostlinný olej

INCI: Carthamus Tinctorius Oil

Synonyma: Carthamus Tinctorius (Safflower) Oil; Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil, Safflower Oil; Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil; Carthamus Tinctorius Oil; Safflower Oil; Oils, Safflower; Safflower Oil; Safflower Oils; Safflower Seed Oil; Světlicový Olej; Hi-Oleic Safflower Oil; Bodlákový olej.

Saflorový olej se získává lisováním semen rostliny Světlice barvířská neboli saflor (Carthamus tinctorius L.). Světlice barvířská se pěstuje především v suchých a teplých oblastech (Indie, Mexiko, USA ,Kazachstán, Etiopie, Austrálie). Z květů světlice se vyrábí přírodní barvivo, ale hlavně se saflor pěstuje kvůli semenu obsahujícího 45–55 % oleje, který se používá v potravinářství, v kosmetickém průmyslu i pro výrobu barev.
Saflorový olej je jedlý rostlinný olej, který díky svému složení přispívá k regulaci cholesterolu v metabolismu, a tím má příznivé účinky na srdce a kardiovaskulární systém. Oproti slunečnicovému oleji obsahuje více kyseliny linolové (až 80 %), která je považována za základní a nezbytnou mastnou kyselinu pro správný růst u dětí. Podporuje látkovou výměnu a je prakticky netoxický při požití. Má poměrně nízký stupeň přepálení, proto se nedoporučuje do teplé kuchyně, ale je vhodný na přípravu zálivek na saláty, dušenou zeleninu nebo těstoviny. Je to dietní olej, u kterého byla prokázána jeho účinnost v boji s přebytečnými tukovými zásobami, a to dokonce i u osob trpících cukrovkou.
V kosmetickém průmyslu se používá především jako změkčovadlo v kosmetických přípravcích (hydratační pleťová mléka a krémy). Má výborné zvláčňující a hydratační vlastnosti. Přispívá k zachování celistvosti buněčné membrány a zabraňuje vysychání a odlupování kůže.
Protože se jedná o vysychavý olej, hodí se jako emolient pro krémy na mastnou pleť.

Vlastnosti saflorového oleje, indikace, účinky:
Dobře se vstřebává a dává pokožce jemný a hladký vzhled.
Vhodný pro mastnou pleť.
Nedráždí oči ani pokožku.
Hydratuje pokožku a navrací jí elasticitu.
Zabraňuje vysychání a odlupování kůže.
Suchým a lámavým vlasům dodá hebkost, jemnost a navrátí přirozený lesk.
Je to jedlý, netoxický rostlinný olej s jemnou oříškovou chutí.
Reguluje cholesterol v metabolismu a má příznivé účinky na srdce.
Prospívá játrům a žlučníku.

Saflorový olej obsahuje:
převážně triglyceridy kyseliny linolové cca. 80 %, kyselina olejová cca. 13%, kyselina palmitová cca. 6%.
vitaminy: A, D, K, a zejména vitamin E

Fyzikální vlastnosti:
Skupenství: kapalné
Barva: zlato-žlutá
Vůně/zápach: neutrální
Rozpustnost ve vodě: nerozpustný
Rozpustnost v alkoholu: rozpustný
Hustota (20°C):  cca. 0,918 - 0,924 g/cm3

Použití:
omlazující, anti-aging a regenerační krémy a emulze; balzámy na rty; výroba mýdel; masážní oleje; šampóny a kondicionéry; séra a masky na vlasy

Skladování:
Skladujte v těsně uzavřených obalech v chladu (max. pokojová teplota). Chránit před přímým slunečním zářením, tepelnými zdroji a silnými oxidačními činidly.

Postup zpracování:
Vzhledem k přítomnosti přírodního vitamínu E ve složení je relativně stabilní, ale při dlouhém vystavení na vzduchu žlukne. Protože se jedná o vysychavý olej, hodí se jako emolient pro krémy na mastnou pleť.

UPOZORNĚNÍ:
Žádné rostlinné oleje, ani lisované za studena bio, nevoní tak, jako klasické prodávané kosmetické výrobky, které jsou prakticky vždy doparfémované, jinak by byly neprodejné. Vůně kosmetiky je bohužel jedním z nejdůležitějších faktorů prodeje. Díky tomu vznikl dojem, že například mandlový olej voní krásně mandlemi, ale to je u čistých kvalitních kosmetických surovin vyloučeno. Rafinované rostlinné oleje v naprosté většině nevoní vůbec (součástí rafinace je zbavení oleje vonných částic), některé rostlinné oleje lisované za studena mohou mít vůni lehce připomínající odpovídající rostlinu (ale jen některé), ale nejedná se nikdy o vůni intenzivní a nedá se s vůní kosmetického výrobku vůbec srovnat. Pokud chcete, aby váš doma vyrobený kosmetický přípravek krásně voněl, musíte použít parfém nebo vonnou silici, rostlinné oleje se nepoužívají na parfemaci kosmetiky. Vonné silice jsou velice agresivní na pleť, mohou dráždit pokožku a způsobovat alergie. Vůni rostlin navíc většinou způsobuje něco jiného (například květ) než jádra, ze kterých se olej lisuje.

Na suroviny pro výrobu kosmetiky se nevztahují stejné záruční podmínky, podmínky použití, prodeje a značení jako na kosmetické výrobky.

Fotografie rostlinných olejů a kosmetických surovin jsou orientační, barvy se mohou lišit v závislosti na zobrazení monitoru nebo displaye.

Bio certifikáty kvality najdete zde.

Kosmetika je bohužel jeden z oborů, ve kterém mezi se lidmi traduje spousta mýtů, lží a nesmyslných tvrzení o zázračné účinnosti kosmetických výrobků, což má na svědomí dlouhodobý marketing velkých nadnárodních kosmetických firem. Každý soudný šlověk časem zjistí, že na vrásky bohužel nejlépe funguje Photoshop, proto se vám budeme snažit poskytnout pravdivé a užitečné informace o účinnosti kosmetiky a kosmetických surovin v sekci rady a mýty o kosmetice.  

Požadujete větší nebo individuální množství kosmetických surovin? Poskytujeme objemové množstevní slevy, kosmetické oleje rozplňujeme z velkých balení, proto není problém se přizpůsobit požadavkům zákazníka. Zavolejte si o individuální cenovou nabídku na 777011119.

Další kosmetické suroviny pro výrobu domácí kosmetiky:
rostlinné oleje
rostlinné bio oleje
rostlinné máslo
masážní oleje
rostlinné bio máslo
konzervační látky do kosmetiky
vitamíny
hydratační látky
bylinné extrakty
rostlinné extrakty
emulgátory
antioxidanty
kosmetické barvivo
esenciální oleje
zklidňující látky
přírodní extrakty
kosmetický olej

Užitečné odkazy a typy:
- INCI názvy kosmetických surovin
- Aktivní látky
- Herbář
- Zajímavé články

Proč kosmetické suroviny od nás?
Na rozdíl od některých neseriózních prodejců kosmetických surovin kosmetické oleje ani jiné suroviny neředíme! Naše firma se již více než 17 let zabývá výrobou kosmetiky. Solární kosmetika Oranjito patří díky nejvyšší kvalitě a příznivým cenám dlouhodobě mezi absolutní špičku, díky vysoké kvalitě a jedinečnému designu získaly opalovací krémy do solária Oranjito v celosvětové konkurenci na zahraničním mezinárodním kosmetickém veletrhu první cenu „Zlatá Venuše“ za nejlepší kosmetický výrobek. Prodáváme kvalitní kosmetické suroviny pro výrobu kosmetiky, domácí kosmetiky, přírodní kosmetiky, vlasové kosmetiky, masážní kosmetiky, tělové kosmetiky a bio kosmetiky, které sami dlouhodobě používáme a zaručujeme tak jejich kvalitu. Veškeré suroviny pro výrobu kosmetiky jsou přechovávány ve schváleném skladu a provozovně certifikované pro výrobu kosmetiky a kontrolované hygienou. 

Výroba domácí kosmetiky:
Prodej domácí kosmetiky je zakázán! Domácí kosmetika je určena pouze pro vlastní použití. Pro výrobu kosmetických přípravků určených k prodeji musí mít každý výrobce kosmetiky živnostenský list, schválenou provozovnu, příslušné zkoušky a atesty, každý kosmetický výrobek musí být nahlášen a evidován (CPNP) a výrobce musí platit daně. Výroba kosmetiky musí podléhat přísným bezpečnostním a hygienickým pravidlům, výrobci kosmetiky musí zajišťovat bezpečnost a nezávadnost kosmetických přípravků.

 

Vaše otázky a komentáře

Napište nám co si myslíte o tomto produktu a získejte slevu. Vložit nový komentář »

*

*

*

Vážení zákazníci, používáním tohoto webu souhlasíte s využíváním souborů cookies. Rozumím