Sójový olej BIO 250 ml

 

100% rostlinný olej v BIO kvalitě bez konzervačních látek pro výrobu kosmetických přípravků a potravin

Dostupnost Skladem
80 Kč    
Kód produktu 286
Kategorie Rostlinné oleje
 

Sójový olej rafinovaný BIO - 100% olej bez konzervačních látek v bio kvalitě

INCI: Glycine Soja Oil

Synonyma: Glycine Soja (Soybean) Oil; Soybean Oil; Glycine Soja Oil; Oils, Soybean; Soy Oil; Soybean Oil; Soybean Oils; Degummed Soybean Oil; Soya-Bean Oil; Soybean Oil Degummed

Sójový olej se vyrábí lisováním semen rostliny Sója luštinatá (Glycine max). Je to světle žlutá olejovitá kapalina, která se obsahem nenasycených mastných kyselin vyrovná slunečnicovému oleji. Je možno ho užívat vnitřně i k ošetření pleti.
Je velmi lehce stravitelný, posiluje imunitní systém a pomáhá regulovat výměnu tuků v těle, snižuje hladinu cholesterolu a přispívá k potlačení arteriosklerózy.
V případě použití v kosmetických přípravcích chrání podrážděnou a zapálenou pokožku a podporuje obnovu buněk. Sojový olej udržuje kůži měkkou a poddajnou. Je také vhodný pro maceraci bylin.

Vlastnosti sójového oleje, indikace, účinky:
Dobře se vstřebává.
Vhodný pro péči o mdlou a suchou pleť.
Chrání podrážděnou a zapálenou pokožku
Podporuje obnovu buněk.
Udržuje kůži měkkou a poddajnou.
Vhodný pro maceraci bylin.

Sójový olej obsahuje:
hlavní podíl: kyselina linolová cca. 52%, kyselina olejová cca. 25%, kyselina palmitová cca. 11%
obsahuje také: lecitin, vitamin E

Fyzikální vlastnosti:
Skupenství: kapalné
Barva: světle žlutá
Vůně / Zápach: slabá
Rozpustnost ve vodě: nerozpustný
Rozpustnost v etheru: rozpustný
Hustota (20°C): cca. 0,922 g/cm3

Použití:
omlazující, anti-aging a regenerační krémy a emulze; balzámy na rty; výroba mýdel; masážní oleje; šampóny a kondicionéry; séra a masky na vlasy

Skladování:
Skladujte v těsně uzavřených obalech při teplotě do 20°C. Chránit před přímým slunečním zářením, tepelnými zdroji a silnými oxidačními činidly.

Postup zpracování:
Po otevření doporučujeme přidat Rozmarýnový extrakt CO2 (0,05 - 0,1%), nebo před ohřátím složky olejové fáze při výrobě domácí, přírodní a bio kosmetiky, přidat vitamin E (0,1 - 0,2%).

Skladování:
Skladujte v těsně uzavřených obalech při teplotě nejlépe do cca 15°C. Chránit před přímým slunečním zářením, tepelnými zdroji a silnými oxidačními činidly. Po použití vždy řádně uzavřete, zabraňte vniknutí nečistot! 

Postup zpracování:
Po otevření doporučujeme přidat Rozmarýnový extrakt CO2 (0,05 - 0,1%), nebo před ohřátím složky olejové fáze při výrobě domácí, přírodní a bio kosmetiky, přidat vitamin E (0,1 - 0,2%).

Na suroviny pro výrobu kosmetiky se nevztahují stejné záruční podmínky, podmínky použití, prodeje a značení jako na kosmetické výrobky.

Fotografie rostlinných olejů a kosmetických surovin jsou orientační, barvy se mohou lišit v závislosti na zobrazení monitoru nebo displaye.

 

Výroba domácí kosmetiky:
Prodej domácí kosmetiky je zakázán! Domácí kosmetika je určena pouze pro vlastní použití. Pro výrobu kosmetických přípravků určených k prodeji musí mít každý výrobce kosmetiky živnostenský list, schválenou provozovnu, příslušné zkoušky a atesty, každý kosmetický výrobek musí být nahlášen a evidován (CPNP) a výrobce musí platit daně. Výroba kosmetiky musí podléhat přísným bezpečnostním a hygienickým pravidlům, výrobci kosmetiky musí zajišťovat bezpečnost a nezávadnost kosmetických přípravků.