Šípkový olej LZS BIO 100 ml

 

100% rostlinný olej v bio kvalitě bez konzervačních tátek pro výrobu potravin a kosmetických přípravků

Dostupnost Skladem
459 Kč    
Kód produktu 277
Kategorie Rostlinné oleje
 

ŠÍPKOVÝ OLEJ LZS BIO - 100% ČISTÝ ROSTLINNÝ OLEJ V BIO KVALITĚ Z ŠÍPKOVÝCH JADER

INCI: Rosa Canina Fruit Oil

Synonyma: Rosa Canina Seed Oil; Dog Rose Seed Oil; Rosa Canina (Dog Rose) Seed Oil; Dog Rose  (Rosa Canina)  Hips Oil; Dog  Rose Fruit Oil; Oils, Rose Hips; Rose Hips Essential Oil; Rose Hips Oil; Rose Hips
Oils

Šípkový olej se získává lisováním jader rostliny Růže šípková (Rosa canina), která roste v mnoha oblastech světa, včetně Jižní Afriky a Evropy. Šípky jsou jedlé a bohaté na vitamíny A, E a C. Zejména na vitamín C, který ale v šípkovém oleji není (je to ve vodě rozpustný vitamin). Olej obsahuje provitamin A (většinou beta-karoten). Nesprávně se říká, že obsahuje retinol (vitamin A), což je vitamin vyráběný výhradně zvířaty z provitamínu A.
Šípkový olej je jedním z nejlepších olejů, jak pro optimalizaci zdravé kůže (regeneraci kožních buněk), tak i pro změkčení a vyhlazení jizev. Je to neocenitelný olej pro přidání snad do všech druhů kosmetických výrobků pro péči o pleť a je fantastický pro ochranu a výživu pleti všech věkových kategorií. Běžně se používá pro různá onemocnění kůže, včetně dermatitidy, akné a ekzémů.

Vlastnosti šípkového oleje, indikace, účinky:
Vhodný pro všechny druhy pleti.
Účinný proti vráskám, striím a jizvám.
Dobře proniká kůží.
Hydratuje, zvláčňuje a regeneruje pleť.
Vytváří ochrannou bariéru na kůži a zabraňuje dehydrataci pokožky.
Hodí se k oživení pleti po slunění a spálení kůže.
Výborný pro ošetření obličeje.
Proti lámání nehtů.
Vhodný pro ošetření dětské pokožky.

Šípkový olej obsahuje:
Olej obsahuje provitamin A (většinou beta-karoten). Má vysoký obsah esenciálních mastných kyselin: kyseliny linolové (PUFA omega-6) a kyseliny linolenové (PUFA omega-3).

Fyzikální vlastnosti:
Skupenství: kapalné
Barva: světle žlutá až oranžová
Vůně / Zápach: charakteristická
Rozpustnost ve vodě: nerozpustný
Rozpustnost v tucích (včetně specifikace oleje): informace nejsou k dispozici
Hustota (20°C): ca. 0,932 – 0,933 g/cm3

Použití:
omlazující, anti-aging a regenerační krémy a emulze, balzámy na rty, výroba mýdel, masážní oleje, šampóny a kondicionéry, séra a zábaly na vlasy, krém na ruce, masky na vlasy, solární kosmetika, bio kosmetika, přírodní kosmetika, domácí kosmetika, tělová kosmetika, krémy po opalování, hydratační tělová másla, krémy do solária na obličej, hydratační krémy, kosmetika po opalování.

Skladování:
Skladujte v těsně uzavřených obalech při teplotě nejlépe do 15°. Chránit před přímým slunečním zářením, tepelnými zdroji a silnými oxidačními činidly. Doporučený materiál: polyethylen, ocel.

Postup zpracování:
Po otevření doporučujeme přidat Rozmarýnový extrakt CO2 (0,05 - 0,1%), nebo před ohřátím složky olejové fáze při výrobě domácí, přírodní a bio kosmetiky, přidat vitamin E (0,1 - 0,2%).

Na suroviny pro výrobu kosmetiky se nevztahují stejné záruční podmínky, podmínky použití, prodeje a značení jako na kosmetické výrobky.

Fotografie rostlinných olejů a kosmetických surovin jsou orientační, barvy se mohou lišit v závislosti na zobrazení monitoru nebo displaye.

Výroba domácí kosmetiky:
Prodej domácí kosmetiky je zakázán! Domácí kosmetika je určena pouze pro vlastní použití. Pro výrobu kosmetických přípravků určených k prodeji musí mít každý výrobce kosmetiky živnostenský list, schválenou provozovnu, příslušné zkoušky a atesty, každý kosmetický výrobek musí být nahlášen a evidován (CPNP) a výrobce musí platit daně. Výroba kosmetiky musí podléhat přísným bezpečnostním a hygienickým pravidlům, výrobci kosmetiky musí zajišťovat bezpečnost a nezávadnost kosmetických přípravků.