Saflorový olej 250 ml

 

100% rostlinný olej bez konzervačních tátek pro výrobu kosmetických přípravků

Dostupnost Skladem
99 Kč    
Kód produktu 265
Kategorie Rostlinné oleje
 

Saflorový olej se získává lisováním semen rostliny Světlice barvířská neboli saflor (Carthamus tinctorius L.). Světlice barvířská se pěstuje především v suchých a teplých oblastech (Indie, Mexiko, USA ,Kazachstán, Etiopie, Austrálie). Z květů světlice se vyrábí přírodní barvivo, ale hlavně se saflor pěstuje kvůli semenu obsahujícího 45–55 % oleje, který se používá v potravinářství, v kosmetickém průmyslu i pro výrobu barev. Saflorový olej je jedlý rostlinný olej, který díky svému složení přispívá k regulaci cholesterolu v metabolismu, a tím má příznivé účinky na srdce a kardiovaskulární systém. Oproti slunečnicovému oleji obsahuje více kyseliny linolové (až 80 %), která je považována za základní a nezbytnou mastnou kyselinu pro správný růst u dětí. Podporuje látkovou výměnu a je prakticky netoxický při požití. Má poměrně nízký stupeň přepálení, proto se nedoporučuje do teplé kuchyně, ale je vhodný na přípravu zálivek na saláty, dušenou zeleninu nebo těstoviny. Je to dietní olej, u kterého byla prokázána jeho účinnost v boji s přebytečnými tukovými zásobami, a to dokonce i u osob trpících cukrovkou. V kosmetickém průmyslu se používá především jako změkčovadlo v kosmetických přípravcích (hydratační pleťová mléka a krémy). Má výborné zvláčňující a hydratační vlastnosti. Přispívá k zachování celistvosti buněčné membrány a zabraňuje vysychání a odlupování kůže. Protože se jedná o vysychavý olej, hodí se jako emolient pro krémy na mastnou pleť. Vlastnosti saflorového oleje: dobře se vstřebává a dává pokožce jemný a hladký vzhled. Nedráždí oči ani pokožku. Hydratuje pokožku a navrací jí elasticitu. Zabraňuje vysychání a odlupování kůže. Suchým a lámavým vlasům dodá hebkost, jemnost a navrátí přirozený lesk. Je to jedlý rostlinný olej s jemnou oříškovou chutí. Saflorový olej obsahuje: převážně triglyceridy kyseliny linolové, vitaminy A, D, K a zejména vitamin E.