Broskvový olej 100 ml

 
 

100% rostlinný olej bez konzervačních tátek pro výrobu potravin a kosmetických přípravků

Dostupnost Skladem
89 Kč    
Kód produktu 91
Kategorie Rostlinné oleje
 

BROSKVOVÝ OLEJ RAFINOVANÝ - 100% ČISTÝ ROSTLINNÝ OLEJ Z BROSKVOVÝCH JADER BEZ KONZERVAČNÍCH LÁTEK

INCI: Prunus Persica Oil

Synonyma: Peach Oil; Prunus Persica (Peach) Oil

Balení: kanystr

Broskvový olej (olej z broskvových jader) se získává lisováním jader rostliny Broskvoň obecná (Prunus persica). Latinský název "persica" znamená "perská" a pochází od Římanů, kde se broskvím říkalo perská jablka (mala persica), protože právě z Persie byly do Říma přivezeny. Broskvový olej je bohatý na polynenasycené mastné kyseliny, vitamíny a minerály. Je výborný ke kosmetickému i vnitřnímu užití.
Vysoký obsah kyseliny linolové a olejové, pomáhá v kůži udržet vlhkost a pokožka si zachovává pružnost a vláčnost. Je také bohatým zdrojem antioxidantů, které bojují proti stárnutí pleti a mají úžasné blahodárné vlastnosti pro opravu poškozené a zanícené pokožky. Také preventivně ochraňuje kůži vystavenou slunci nebo větru.
Užívaný vnitřně zvyšuje sekreční aktivitu trávicích žláz, zlepšuje trávení, stimuluje tvorbu hemoglobinu, má účinky adaptogenní (odolnost organismu proti stresovým účinkům), diuretické (močopudné) a antiemetické (proti zvracení). Doporučuje se při kardiovaskulárních onemocněních, nachlazení, anémii a ledvinových kamenech. Broskve obecně podporují vylučování toxinů z těla, mají povzbuzující účinek.

Vlastnosti broskvového oleje, indikace, účinky:
Je vhodný pro citlivou, suchou a poškozenou pokožku (ekzémy, záněty).
Dobře proniká kůží a nezanechává pocit mastnoty.
Hydratuje, zvláčňuje a regeneruje pleť, takže je měkká a poddajná.
Hodí se k oživení pleti po slunění.
Lehký olej pro masáž obličeje.
Vhodný na suché a lámavé vlasy (jako vlasový zábal).
Může se také používat k odličování.

Broskvový olej obsahuje:
polynenasycené esenciální mastné kyseliny - olejová, palmitová, stearová
vitaminy - skupiny B, vitaminy A, P, E a C,
minerály - draslík, vápník, fosfor a železo

Fyzikální vlastnosti:
Skupenství: kapalné
Barva: světle žlutá
Vůně / Zápach: neutrální / charakteristický
Rozpustnost ve vodě: nerozpustný
Rozpustnost v tucích (včetně specifikace oleje): informace nejsou k dispozici
Hustota (20°C): g/cm3

Použití:
omlazující, anti-aging a regenerační krémy a emulze; balzámy na rty; výroba mýdel; masážní oleje; šampóny a kondicionéry; séra a zábaly na vlasy, solární kosmetika, dětská kosmetika

Skladování:
Skladujte v řádně uzavřených obalech bez přístupu vzduchu na suchém a chladném místě do 15°C, chráňte před přímým slunečním zářením. Díky slunečnímu záření může dojít ke změně barvy.

Postup zpracování:
Po otevření doporučujeme přidat Rozmarýnový extrakt CO2 (0,05 - 0,1%), nebo před ohřátím složky olejové fáze při výrobě domácí, přírodní a bio kosmetiky, přidat vitamin E (0,1 - 0,2%).

UPOZORNĚNÍ:
Žádné rostlinné oleje, ani lisované za studena bio, nevoní tak, jako klasické prodávané kosmetické výrobky, které jsou prakticky vždy doparfémované, jinak by byly neprodejné. Vůně kosmetiky je bohužel jedním z nejdůležitějších faktorů prodeje. Díky tomu vznikl dojem, že například mandlový olej voní krásně mandlemi, ale to je u čistých kvalitních kosmetických surovin vyloučeno. Rafinované rostlinné oleje v naprosté většině nevoní vůbec (součástí rafinace je zbavení oleje vonných částic), některé rostlinné oleje lisované za studena mohou mít vůni lehce připomínající odpovídající rostlinu (ale jen některé), ale nejedná se nikdy o vůni intenzivní a nedá se s vůní kosmetického výrobku vůbec srovnat. Pokud chcete, aby váš doma vyrobený kosmetický přípravek krásně voněl, musíte použít parfém nebo vonnou silici, rostlinné oleje se nepoužívají na parfemaci kosmetiky. Vonné silice jsou velice agresivní na pleť, mohou dráždit pokožku a způsobovat alergie. Vůni rostlin navíc většinou způsobuje něco jiného (například květ) než jádra, ze kterých se olej lisuje.

Na suroviny pro výrobu kosmetiky se nevztahují stejné záruční podmínky, podmínky použití, prodeje a značení jako na kosmetické výrobky.

Fotografie rostlinných olejů a kosmetických surovin jsou orientační, barvy se mohou lišit v závislosti na zobrazení monitoru nebo displaye.