Methylparaben 20 g

Kliknutím zobrazíte větši foto.
49,- Kč včetně DPH
  ks         Získejte dárek zdarma

Skladem

METHYLPARABEN

INCI: Methylparaben

Synonyma: Methyl - 4 - hydroxylbenzoát; Methylester Kyseliny 4 – Hydroxybenzoové; 4-Hydroxy - Methyl Ester Benzoic Acid; 4-Hydroxybenzoic Acid, Methyl Ester; 4-Hydroxybenzoic Acid, Methyl Ester, Potassium Salt; Benzoic Acid, 4-Hydroxy-, Methyl Ester; Benzoic Acid, 4-Hydroxy-, Methyl Ester, Potassium Salt; Benzoic Acid, 4-Hydroxy-, Methyl Ester, Sodium Salt; Benzoic Acid, 4Hydroxy, Methyl Ester; Benzoic Acid, 4Hydroxy, Methyl Ester, Sodium Salt; Methyl 4-Hydroxybenzoate; Methyl Ester4-Hydroxybenzoic Acid;

Methylparaben je synteticky vyrobený methylester kyseliny 4-hydroxybenzoové. Přirozeně se vyskytuje v mnoha ovoci a zelenině a některých rostlinách (např. borůvky, cibule, jahody, ječmen.. ). Parabeny používané v kosmetice jsou identické jako ty, co se vyskytují v přírodě. Je to vyzkoušená, po mnoho let (skoro 100 let) používaná konzervační látka. Je ve formě jemného krystalického bílého prášku, nebo jako bezbarvé krystaly.
Parabeny jsou skupina běžně používaných přísad, které působí jako konzervační látka v kosmetických výrobcích a výrobcích pro osobní péči. Kterýkoli kosmetický výrobek, který obsahuje vodu  je náchylný na množení bakterií a plísní. Při styku s pokožkou dochází ke kontaminaci, což by při nedostatečné konzervaci vedlo ke škodlivému růstu mikroorganismů a produkt by se stal nebezpečným, toxickým a spóry plísní by vás mohly ohrozit. Proto je většina lidí přesvědčena, že prevence proti růstu bakterií je silný argument pro používání parabenů, které jsou vysoce účinné při prevenci růstu plísní, baktérií a kvasinek, které by mohly zcela znehodnotit kosmetický produkt. Často se používají v kombinaci s jinými parabeny a typy konzervačních látek. Působí pak proti širšímu spektru mikroorganismů a to umožňuje použití nižších koncentrací, čímž se zvýší trvanlivost a bezpečnost produktu.
Někteří spekulovali, zda existuje souvislost mezi rakovinou a parabeny. Fabulují, že parabeny mohou způsobovat rakovinu tím, že se chovají podobně jako estrogen v lidském těle a že mohou narušovat žlázy s vnitřní sekrecí. Vědecké studie ukázaly, že tato interakce je velmi slabá i při extrémně vysokých dávkách (daleko vyšších, než by jim někdo mohl být vystaven za skutečných podmínek použití, nebo s opakovaným použitím). Mnoho látek nacházejících se v rostlinách, které konzumujeme, mají také slabý estrogenní účinek. Tyto přírodně se vyskytující látky jsou zvané fytoestrogeny a jsou přítomny v sóji a jiných druzích ovoce a zeleniny. Některé z těchto fytoestrogenů, byly testovány stejným způsobem jako parabeny a poskytují podobné výsledky. Nicméně u parabenů bylo prokázáno, že je 10 000 krát slabší než nejsilnější fytoestrogen a 100 000 krát méně účinný než estradiol - estrogen produkovaný přirozeně v lidském těle. Většina vědců souhlasí s tím, že neexistuje žádný endokrinní narušující efekt z používání parabenů v kosmetice, protože jejich účinky (pokud vůbec) jsou tak slabé.
Nemyslíme si, že si parabeny (Metylparaben a Propylparaben) zaslouží tak špatnou pověst, jakou teď mají a je třeba provést více výzkumů a analýz. 

Dodatek:
z nařízení Komise (EU) č 358/2014 se od 30.října 2014 v kosmetických produktech, vzhledem k nedostatku údajů potřebných k posouzení bezpečnosti, nesmějí nacházet tyto parabeny:
Isopropylparaben (Isopropyl-4-hydroxybenzoát)

Isobutylparaben (Isobutyl-4-hydroxybenzoát)

Phenylparaben (Fenyl-4-hydroxybenzoát)
Benzylparaben (Benzyl-4-hydroxybenzoát)
Pentylparaben (Pentyl-4-hydroxybenzoát)

Vlastnosti methylparabenu / Indikace / Účinky:

Konzervační látka.
Vhodná pro konzervaci téměř všech druhů kosmetiky.
Účinný především proti kvasinkám a plísním.
Vstřebává se kůží a je vylučován močí.

Skupenství: prášek
Barva: bílá
Vůně / Zápach: mírný
Rozpustnost ve vodě: lehce rozpustný
Rozpustnost v oleji: informace nejsou k dispozici
Bod tání (rozmezí bodu tání): 125 - 128 °C

Použití: omlazující, anti-aging a regenerační krémy a emulze; hydratační krémy; balzámy a lesky na rty; řasenky; rtěnky; make-up; šampóny a kondicionéry; séra a masky na vlasy; solární kosmetika; kosmetika po opalování

Skladování:
Skladovat v těsně uzavřených obalech na suchém, chladném místě a dobře větraném místě. Skladujte mimo dosah plamene a zdrojů vznícení. Zabraňte zahřívání. Obaly skladujte odděleně od potravin.

Postup zpracování:
Doporučujeme 0,2% methylparabenu v kombinaci s 0,1% propylparabenu a 0,3% imidazolidinyl urey.

Vaše otázky a komentáře

Napište nám co si myslíte o tomto produktu a získejte slevu. Vložit nový komentář »

*

*

*

Vážení zákazníci, používáním tohoto webu souhlasíte s využíváním souborů cookies. Rozumím