MCT olej 3 litry

Kliknutím zobrazíte větši foto.
929,- Kč včetně DPH
  ks         Získejte dárek zdarma

Skladem

MCT OLEJ - 100% OLEJ BEZ KONZERVAČNÍCH LÁTEK

INCI: Caprylic/ Capric Triglyceride

Synonyma: Caprylic/Capric Triglycerides; Trikapryl/Glycerylester Kyseliny Kaprinové; Caprylic/Capric Acid Triglyceride; Decanoic Acid, Ester With 1,2,3-Propanetriol Octanoate;  Ester With 1,2,3-Propanetriol Octanoate Decanoic Acid; Glycerol Calrylate Caprinate; Octanoic/Decanoic Acid Triglyceride; Medium Chain Triacylglycerols; Caprylis; Neutralöl; Miglyol 840

MCT olej se získává frakční destilací kokosového oleje. Zkratka MCT pochází z anglického názvu Medium Chain Triacylglycerols (triglyceridy se středně dlouhým řetězcem). Převážně se skládá z mastných kyselin kaprylové a kaprinové.
Je to olejový preparát mírně nažloutlé barvy, který se využívá jako doplněk stravy. Jak je prokázáno mnoha zkouškami zahrnujícími orální požití a nitrosvalové injekce, má velmi nízkou toxicitu pro člověka i zvířata. Užívají ho hodně kulturisté, protože se díky němu dají nabírat více svaly (chrání proteiny ve stravě proti jejich spálení v organismu) a zvyšovat výkon. K jeho trávení nejsou potřebné žlučové kyseliny a organismus je schopen ho vstřebávat i při tělesné zátěži. Neukládá se do podkoží a naopak podporuje spalování tuku. Při nadbytku energie podporuje enzymové reakce zajišťující proces výroby složitějších chemických sloučenin v organismu.
MCT olej se využívá nejvíce v kosmetice. Je to lehký a stabilní olej. Dobře se vstřebává a zlepšuje pronikání aktivních, v oleji rozpustných látek. Zjemňuje a vyhlazuje pokožku, zanechává ji hebkou bez pocitu mastnoty. Pro tyto vlastnosti je oblíbený u masérů, kteří jej používají také pro odlehčení a naředění masážních olejových směsí. Mimo jiné je výborný na macerování bylin, protože dobře vstřebává aktivní látky rozpustné v oleji.

Vlastnosti MCT oleje, indikace, účinky:
Dobře se vstřebává a dělá pokožku hebkou, aniž by zanechával mastný film.
Vhodný pro smíšenou a mastnou pleť.
Zjemňuje a vyhlazuje pokožku.
Vhodný pro odlehčení (naředění) masážních olejů.
Vyhlazuje a pečuje o vlasy.
Vhodný k maceraci bylin (dobře vstřebává aktivní látky rozpustné v oleji).
Je to schválená látka (surovina) pro certifikovanou přírodní kosmetiku.
Je stabilní vůči oxidaci.
Jako doplněk stravy pro nabírání svalů a výkonu a pro redukční dietu.

MCT olej obsahuje:
Triglyceridy se středně dlouhým řetězcem, zejména triglyceridy kyseliny kaprinové a kyseliny kaprylové.

Fyzikální vlastnosti:
Skupenství: kapalné
Barva: bezbarvá do bledě žluté
Vůně / Zápach: neutrální
Rozpustnost ve vodě: nerozpustný
Rozpustnost v parafinovém oleji: mísitelný
Hustota (20°C): ca. 0,95 g/cm3

Použití:
omlazující, anti-aging a regenerační krémy a emulze; balzámy na rty; výroba mýdel; masážní oleje; šampóny a kondicionéry; séra a masky na vlasy

Skladování:
Skladujte v těsně uzavřených obalech. Chránit před přímým slunečním zářením, tepelnými zdroji a silnými oxidačními činidly. Skladujte při pokojové teplotě. Obaly skladujte odděleně od potravin. Vyvarujte se kontaktu s oxidačními činidly. Může dojít ke vzniku elektrostatického výboje, jestliže produkt je naplněn v jiném obalu.

Postup zpracování:
Je odolný proti žluknutí a není nutné jej nijak zvlášť konzervovat.

Vaše otázky a komentáře

Napište nám co si myslíte o tomto produktu a získejte slevu. Vložit nový komentář »

*

*

*

Vážení zákazníci, používáním tohoto webu souhlasíte s využíváním souborů cookies. Rozumím