Mandlový olej lisovaný za studena 100 ml

Kliknutím zobrazíte větši foto.
99,- Kč včetně DPH
  ks         Získejte dárek zdarma

Skladem

MANDLOVÝ OLEJ LISOVANÝ ZA STUDENA - 100% OLEJ Z MANDLOVÝCH JADER

INCI: Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil

Synonyma: Prunus Dulcis Oil, Sweet Almond Oil, Prunus Amygdalus Oil, Amygdalus Communis Oil, Amygdalus Dulcis Oil; Almond Oil; Almond Oil, Sweet; Almond Oil, Sweet (Prunis Species); Almond Sweet OILS; Oil Of Sweet Almond; Oils, Almond; Oils, Almond, Sweet; Prunus Amygdalus (Sweet Almond) Oil; Prunus Amygdalus Dulcis Oil; Sweet (Prunis Species) Almond Oil; Sweet Almond Oil

Mandlový olej se získává lisováním semen rostliny Mandloň obecná (Amygdalus communis L.). Pochází ze severní Afriky a západní Asie. Pěstuje se v teplých oblastech Evropy. Lisováním zralých sladkých mandlí můžeme získat kolem 44 % oleje, který je bohatý na vitamíny, minerály, stopové prvky a nenasycené mastné kyseliny (omega-9 mastné kyseliny). Byl znám už ve starověkém Egyptě, kde si s ním a olivovým olejem lidé často potírali kůži kvůli jeho estetickým a léčivým účinkům.
Mandlový olej je žluté až temně žluté barvy. Je jemný a po nanesení na kůži se dobře vstřebává a aktivně proniká do podkoží. Často ho využívají lidé, kteří mají problémy se suchou až velmi suchou kůží a s problémy s odlupováním kůže, protože mandlový olej má silné uklidňující a regenerační účinky na pokožku. Navrací jí elasticitu, hydratuje ji a zabraňuje vzniku strií. Zklidňuje podráždění a svědění pokožky a nezpůsobuje alergie. Maminky ho rády používají na ošetření dětské pokožky. Mandlový olej je díky širokému spektru použití jedním z nejpoužívanějších rostlinných olejů.

Vlastnosti mandlového oleje, indikace, ůčinky:
Dobře se vstřebává.
Vhodný pro všechny druhy pleti.
Zvláště vhodný na suchou a popraskanou kůži (i na strie a lupénku).
Nevyvolává alergické reakce.
Zlepšuje kvalitu vlasů a bojuje proti lupům (doporučuje se použití zábalu).
Má silné uklidňující a regenerační účinky.
Vhodný pro děti s podrážděnou pletí.

Mandlový olej obsahuje:
nenasycené mastné kyseliny - kyselina olejová 66,3 - 72,4 %, linolová 18,4 - 22,3% a palmitová 5,7 - 7,9 %,
aminokyseliny - kyselina glutamová, kyselina asparagová a arginin,
vitaminy - A, E a vitaminy skupiny B.

Fyzikální vlastnosti:
Skupenství: kapalné
Barva: čirá, slabě žlutá
Vůně / Zápach: slabá, charakteritická mandlová
Rozpustnost ve vodě: nerozpustný
Rozpustnost v jiných rozpouštědlech: mísitelný s etherem
Hustota (20°C): ca. 0,91 - 0,92 g/cm3

Použití:
Mandlový olej má díky velice příznivým účinkům na pleť široké spektrum použití, jako omlazující, anti-aging a regenerační krémy a emulze; balzámy na rty; výroba mýdel; masážní oleje; šampóny a kondicionéry; séra a masky na vlasy, krém na ruce, séra a masky na vlasy, solární kosmetika, bio kosmetika, přírodní kosmetika, domácí kosmetika, tělová kosmetika, krémy po opalování, hydratační tělová másla, krémy do solária na obličej, hydratační krémy, kosmetika po opalování.

Skladování:
Skladujte v těsně uzavřených obalech při teplotě nejlépe do cca 15°C. Chránit před přímým slunečním zářením, tepelnými zdroji a silnými oxidačními činidly. Po použití vždy řádně uzavřete, zabraňte vniknutí nečistot! 

Postup zpracování:
Po otevření doporučujeme přidat Rozmarýnový extrakt CO2 (0,05 - 0,1%), nebo před ohřátím složky olejové fáze při výrobě domácí, přírodní a bio kosmetiky, přidat vitamin E (0,1 - 0,2%).

UPOZORNĚNÍ:
Žádné rostlinné oleje, ani lisované za studena bio, nevoní tak, jako klasické prodávané kosmetické výrobky, které jsou prakticky vždy doparfémované, jinak by byly neprodejné. Vůně kosmetiky je bohužel jedním z nejdůležitějších faktorů prodeje. Díky tomu vznikl dojem, že například mandlový olej voní krásně mandlemi, ale to je u čistých kvalitních kosmetických surovin vyloučeno. Rafinované rostlinné oleje v naprosté většině nevoní vůbec (součástí rafinace je zbavení oleje vonných částic), některé rostlinné oleje lisované za studena mohou mít vůni lehce připomínající odpovídající rostlinu (ale jen některé), ale nejedná se nikdy o vůni intenzivní a nedá se s vůní kosmetického výrobku vůbec srovnat. Pokud chcete, aby váš doma vyrobený kosmetický přípravek krásně voněl, musíte použít parfém nebo vonnou silici, rostlinné oleje se nepoužívají na parfemaci kosmetiky. Vonné silice jsou velice agresivní na pleť, mohou dráždit pokožku a způsobovat alergie. Vůni rostlin navíc většinou způsobuje něco jiného (například květ) než jádra, ze kterých se olej lisuje.

Na suroviny pro výrobu kosmetiky se nevztahují stejné záruční podmínky, podmínky použití, prodeje a značení jako na kosmetické výrobky.

Fotografie rostlinných olejů a kosmetických surovin jsou orientační, barvy se mohou lišit v závislosti na zobrazení monitoru nebo displaye.

Bio certifikáty kvality najdete zde.

Kosmetika je bohužel jeden z oborů, ve kterém mezi se lidmi traduje spousta mýtů, lží a nesmyslných tvrzení o zázračné účinnosti kosmetických výrobků, což má na svědomí dlouhodobý marketing velkých nadnárodních kosmetických firem. Každý soudný šlověk časem zjistí, že na vrásky bohužel nejlépe funguje Photoshop, proto se vám budeme snažit poskytnout pravdivé a užitečné informace o účinnosti kosmetiky a kosmetických surovin v sekci rady a mýty o kosmetice.  

Požadujete větší nebo individuální množství kosmetických surovin? Poskytujeme objemové množstevní slevy, kosmetické oleje rozplňujeme z velkých balení, proto není problém se přizpůsobit požadavkům zákazníka. Zavolejte si o individuální cenovou nabídku na 777011119.

Další kosmetické suroviny pro výrobu domácí kosmetiky:
rostlinné oleje
rostlinné bio oleje
rostlinné máslo
masážní oleje
rostlinné bio máslo
konzervační látky do kosmetiky
vitamíny
hydratační látky
bylinné extrakty
rostlinné extrakty
emulgátory
antioxidanty
kosmetické barvivo
esenciální oleje
zklidňující látky
přírodní extrakty
kosmetický olej

Užitečné odkazy a typy:
- INCI názvy kosmetických surovin
- Aktivní látky
- Herbář
- Zajímavé články

Proč kosmetické suroviny od nás?
Na rozdíl od některých neseriózních prodejců kosmetických surovin kosmetické oleje ani jiné suroviny neředíme! Naše firma se již více než 17 let zabývá výrobou kosmetiky. Solární kosmetika Oranjito patří díky nejvyšší kvalitě a příznivým cenám dlouhodobě mezi absolutní špičku, díky vysoké kvalitě a jedinečnému designu získaly opalovací krémy do solária Oranjito v celosvětové konkurenci na zahraničním mezinárodním kosmetickém veletrhu první cenu „Zlatá Venuše“ za nejlepší kosmetický výrobek. Prodáváme kvalitní kosmetické suroviny pro výrobu kosmetiky, domácí kosmetiky, přírodní kosmetiky, vlasové kosmetiky, masážní kosmetiky, tělové kosmetiky a bio kosmetiky, které sami dlouhodobě používáme a zaručujeme tak jejich kvalitu. Veškeré suroviny pro výrobu kosmetiky jsou přechovávány ve schváleném skladu a provozovně certifikované pro výrobu kosmetiky a kontrolované hygienou. 

Výroba domácí kosmetiky:
Prodej domácí kosmetiky je zakázán! Domácí kosmetika je určena pouze pro vlastní použití. Pro výrobu kosmetických přípravků určených k prodeji musí mít každý výrobce kosmetiky živnostenský list, schválenou provozovnu, příslušné zkoušky a atesty, každý kosmetický výrobek musí být nahlášen a evidován (CPNP) a výrobce musí platit daně. Výroba kosmetiky musí podléhat přísným bezpečnostním a hygienickým pravidlům, výrobci kosmetiky musí zajišťovat bezpečnost a nezávadnost kosmetických přípravků.

 

Příbuzné zboží

Klikněte pro více informací...
437,- Kč

Mandlový olej BIO lisovaný za studena pro výrobu bio kosmetiky, přírodní a domácí kosmetiky

Klikněte pro více informací...
1 610,- Kč

Mandloový olej bio lisovaný za studena pro výrobu bio kosmetiky, přírodní a domácí kosmetiky

Klikněte pro více informací...
Skladem
199,- Kč

Mandlový olej lisovaný za studena - kvalitní 100% rostlinný olej bez konzervačních látek

Vaše otázky a komentáře

Napište nám co si myslíte o tomto produktu a získejte slevu. Vložit nový komentář »

*

*

*

Vážení zákazníci, používáním tohoto webu souhlasíte s využíváním souborů cookies. Rozumím