Makadamiový olej lisovaný za studena 3 litry

Kliknutím zobrazíte větši foto.
1 299,- Kč včetně DPH
  ks         Získejte dárek zdarma

Skladem

MAKADAMIOVÝ OLEJ - 100% ROSTLINNÝ OLEJ LISOVANÝ ZA STUDENA

Balení: kanystr

INCI: Macadamia Ternifolia (Macadamia) Seed Oil

Synonyma: Macadamia Ternifolia Seed Oil, Macadamia (Macadamia Ternifolia) Nut Oil; Macadamia Nut Oil; Macadamia Oils; Macadamia Seed Oil; Macadamia Ternifolia Oil; Macadamia Teraphylla Oils; Oils, Macadamia; Oils, Macadamia Teraphylla

Makadamiový olej se získává lisováním semen rostliny Macadamie (Macadamia Ternifolia). Z devíti druhů Macadamie pochází sedm druhů z Austrálie, jeden z Nové Kaledonie a jeden z Celebesu. Makadamové ořechy jsou téměř kulatého tvaru, jsou velmi chutné a hodnotné a olej z nich je vysoce kvalitní a kromě potravinářství se používá v kosmetice. Je to další velice kvalitní olej, jehož složení je prospěšné pro lidskou pokožku. Obsahuje vitaminy, které zabraňují poškození buněčných membrán volnými radikály a příznivě ovlivňují látkovou výměnu. Díky vysokému obsahu omega-7 mastných kyselin dodává kůži elasticitu, hydratuje ji, zvláčňuje a zanechává ji jemnou a hladkou. Toto popsání vlastností makadamiového oleje napovídá, že se tento olej výrazně hodí zejména k masážím, ale nejen k nim. Také se dává do olejových směsí proti striím, protože má schopnost dlouhodobě hydratovat pokožku. Díky mnoha příznivým účinkům na pokožku je makadamiový olej dlouhodobě velice oblíbený kosmetický olej.

Vlastnosti makadamiového oleje, indikace, účinky:
Prospěšný pro suchou a stárnoucí pleť.
Dodává pružnost kůži a vyhlazuje ji (bohatý na mastné kyseliny).
Vyhlazuje vrásky.
Zmírňuje projevy stárnutí.
Ošetřuje poškozené vlasy (roztřepené konečky vlasů, lámání vlasů).
Vlasům dává měkkost a lesk.
Vhodný do masážních směsí.
Vhodný do dětské kosmetiky.

Makadamiový olej obsahuje:
hlavní podíl - kyselina olejová cca. 60%, kyselina palmitoolejová cca. 20%, kyselina palmitová cca. 10%, kyselina linolová cca. 2%.
vitaminy - E, A a B

Fyzikální vlastnosti:
Skupenství: kapalné
Barva: slabě žlutá
Vůně / Zápach: charakteristický
Rozpustnost ve vodě: nerozpustný
Rozpustnost v tucích: informace nejsou k dispozici
Hustota (20°C): 0,911 - 0,918 g/cm3

Použití:
omlazující, anti-aging a regenerační krémy a emulze; balzámy na rty; výroba mýdel; masážní oleje; šampóny a kondicionéry; séra a masky na vlasy

Skladování:
Skladujte v těsně uzavřených obalech při teplotě nejlépe do cca 15°C. Chránit před přímým slunečním zářením, tepelnými zdroji a silnými oxidačními činidly. Po použití vždy řádně uzavřete, zabraňte vniknutí nečistot!

Postup zpracování:
Po otevření doporučujeme přidat Rozmarýnový extrakt CO2 (0,05 - 0,1%), nebo před ohřátím složky olejové fáze při výrobě domácí, přírodní a bio kosmetiky, přidat vitamin E (0,1 - 0,2%).

UPOZORNĚNÍ:
Žádné rostlinné oleje, ani lisované za studena bio, nevoní tak, jako klasické prodávané kosmetické výrobky, které jsou prakticky vždy doparfémované, jinak by byly neprodejné. Vůně kosmetiky je bohužel jedním z nejdůležitějších faktorů prodeje. Díky tomu vznikl dojem, že například mandlový olej voní krásně mandlemi, ale to je u čistých kvalitních kosmetických surovin vyloučeno. Rafinované rostlinné oleje v naprosté většině nevoní vůbec (součástí rafinace je zbavení oleje vonných částic), některé rostlinné oleje lisované za studena mohou mít vůni lehce připomínající odpovídající rostlinu (ale jen některé), ale nejedná se nikdy o vůni intenzivní a nedá se s vůní kosmetického výrobku vůbec srovnat. Pokud chcete, aby váš doma vyrobený kosmetický přípravek krásně voněl, musíte použít parfém nebo vonnou silici, rostlinné oleje se nepoužívají na parfemaci kosmetiky. Vonné silice jsou velice agresivní na pleť, mohou dráždit pokožku a způsobovat alergie. Vůni rostlin navíc většinou způsobuje něco jiného (například květ) než jádra, ze kterých se olej lisuje.

Na suroviny pro výrobu kosmetiky se nevztahují stejné záruční podmínky, podmínky použití, prodeje a značení jako na kosmetické výrobky.

Fotografie rostlinných olejů a kosmetických surovin jsou orientační, barvy se mohou lišit v závislosti na zobrazení monitoru nebo displaye.

Bio certifikáty kvality najdete zde.

Kosmetika je bohužel jeden z oborů, ve kterém mezi se lidmi traduje spousta mýtů, lží a nesmyslných tvrzení o zázračné účinnosti kosmetických výrobků, což má na svědomí dlouhodobý marketing velkých nadnárodních kosmetických firem. Každý soudný šlověk časem zjistí, že na vrásky bohužel nejlépe funguje Photoshop, proto se vám budeme snažit poskytnout pravdivé a užitečné informace o účinnosti kosmetiky a kosmetických surovin v sekci rady a mýty o kosmetice.  

Požadujete větší množství kosmetických surovin? Poskytujeme objemové množstevní slevy. Zavolejte si o individuální cenovou nabídku na 777011119.

Další kosmetické suroviny pro výrobu domácí kosmetiky:
rostlinné oleje
rostlinné bio oleje
rostlinné máslo
masážní oleje
rostlinné bio máslo
konzervační látky do kosmetiky
vitamíny
hydratační látky
bylinné extrakty
rostlinné extrakty
emulgátory
antioxidanty
kosmetické barvivo
esenciální oleje
zklidňující látky
přírodní extrakty
kosmetický olej

Užitečné odkazy a typy:
- INCI názvy kosmetických surovin
- Aktivní látky
- Herbář
- Zajímavé články

Naše firma se již více než 17 let zabývá výrobou kosmetiky. Solární kosmetika Oranjito patří díky nejvyšší kvalitě a příznivým cenám dlouhodobě mezi absolutní špičku, díky vysoké kvalitě a jedinečnému designu získaly opalovací krémy do solária Oranjito v celosvětové konkurenci na zahraničním mezinárodním kosmetickém veletrhu první cenu „Zlatá Venuše“ za nejlepší kosmetický výrobek. Prodáváme kvalitní kosmetické suroviny pro výrobu kosmetiky, domácí kosmetiky, přírodní kosmetiky, vlasové kosmetiky, masážní kosmetiky, tělové kosmetiky a bio kosmetiky, které sami dlouhodobě používáme a zaručujeme tak jejich kvalitu. Veškeré suroviny pro výrobu kosmetiky jsou přechovávány ve schváleném skladu a provozovně certifikované pro výrobu kosmetiky a kontrolované hygienou.

 

Vaše otázky a komentáře

Napište nám co si myslíte o tomto produktu a získejte slevu. Vložit nový komentář »

*

*

*

Vážení zákazníci, používáním tohoto webu souhlasíte s využíváním souborů cookies. Rozumím