Shea Butter BIO 500 g

 
 

Shea Butter BIO - 100% rostlinné máslo v bio kvalitě

Dostupnost Skladem
149 Kč    
Kód produktu 753
Kategorie Kosmetické suroviny
 

SHEA BUTTER BIO - 100% ROSTLINNÉ MÁSLO V BIO KVALITĚ

INCI: Butyrospermum Parkii (Shea Butter)

Synonyma: Butter, Butyrospermum Parkii; Butyrospermum Parkii; Butyrospermum Parkii Butter; Karite Butter; Shea Butter; Shea Butter Fruit; Shea Butter- From The Karite Tree.

Balení: v sáčku

100% shea butter je tuk extrahovaný ze semen stromu Máslovníku afrického (Vitellaria paradoxa, syn. Butyrospermum parkii), který roste převážně v subsaharské Africe v pásu savan. Z každého kilogramu ovoce se získá přibližně 400 gramů suchých semen, která obsahují 45 % – 55 % tuku.
Bambucké máslo obsahuje přírodními vitamíny a řadu látek s biologickou aktivitou. Ty poskytují pokožce vysoký hydratační účinek. Krém je vhodný pro péči o pleť a pomáhá léčit kožní onemocnění včetně skvrn, svědění, spálenin od slunce či kožních ran. Je bohaté na nenasycené mastné kyseliny a vitamíny, které pomáhají pokožku zvláčňovat, změkčovat a udržovat jí svěží a mladou. Díky allantoinu má bambucké máslo hojivé účinky a díky obsaženým triterpenalkoholům (obsahové látky mnoha rostlinných a živočišných vosků) chrání pleť před vysycháním a napadením mikroorganismy. Účinky jsou dlouhodobě známy, po staletí se shea butter v Africe používá na zklidnění pleti z důvodu působení silného slunečního záření. 

Vlastnosti shea butter, indikace, účinky:
Vhodný pro všechny druhy pleti (i přecitlivělou).
Má protizánětlivé a hojivé účinky (díky allantoinu).
Dobře se vstřebává.
Je bohaté na nenasycené mastné kyseliny a vitamíny.
Podporuje přirozenou obranyschopnost kůže a ochraňuje jí před škodlivými vlivy životního prostředí.
Změkčuje, zvláčňuje a chrání pokožku.
Proti stárnutí a vráskám (zvyšuje pružnost).

Shea butter máslo obsahuje:
hlavní podíl - kyselina olejová 45-50%, kyselina stearová 30-41%, kyselina palmitová 5-9%, kyselina linolová 4-5%
vitaminy - A, D, E a F
allantoin a triterpenalkoholy

Fyzikální vlastnosti:
Skupenství: pevné
Barva: bílá
Vůně / Zápach: neutrální
Rozpustnost ve vodě: nerozpustný
Rozpustnost v tucích (včetně specifikace oleje): informace nejsou k dispozici
Hustota (20°C): 0,90 – 0,93 g/cm3

Použití: 
omlazující, anti-aging a regenerační krémy a emulze; regulátor viskozity u emulzí; balzámy na rty; výroba mýdel; masážní oleje; šampóny a kondicionéry; séra a zábaly na vlasy, krém na ruce, séra a masky na vlasy, solární kosmetikabio kosmetikapřírodní kosmetikadomácí kosmetikatělová kosmetikakrémy po opalováníhydratační tělová máslakrémy do solária na obličejhydratační krémykosmetika po opalování.

Skladování:
Skladujte v těsně uzavřených obalech nejlépe při teplotě cca 15°. Chránit před přímým slunečním zářením, tepelnými zdroji a silnými oxidačními činidly.

UPOZORNĚNÍ:
Žádné rostlinné oleje, ani lisované za studena bio, nevoní tak, jako klasické prodávané kosmetické výrobky, které jsou prakticky vždy doparfémované, jinak by byly neprodejné. Vůně kosmetiky je bohužel jedním z nejdůležitějších faktorů prodeje. Díky tomu vznikl dojem, že například mandlový olej voní krásně mandlemi, ale to je u čistých kvalitních kosmetických surovin vyloučeno. Rafinované rostlinné oleje v naprosté většině nevoní vůbec (součástí rafinace je zbavení oleje vonných částic), některé rostlinné oleje lisované za studena mohou mít vůni lehce připomínající odpovídající rostlinu (ale jen některé), ale nejedná se nikdy o vůni intenzivní a nedá se s vůní kosmetického výrobku vůbec srovnat. Pokud chcete, aby váš doma vyrobený kosmetický přípravek krásně voněl, musíte použít parfém nebo vonnou silici, rostlinné oleje se nepoužívají na parfemaci kosmetiky. Vonné silice jsou velice agresivní na pleť, mohou dráždit pokožku a způsobovat alergie. Vůni rostlin navíc většinou způsobuje něco jiného (například květ) než jádra, ze kterých se olej lisuje.

Na suroviny pro výrobu kosmetiky se nevztahují stejné záruční podmínky, podmínky použití, prodeje a značení jako na kosmetické výrobky.

Fotografie rostlinných olejů a kosmetických surovin jsou orientační, barvy se mohou lišit v závislosti na zobrazení monitoru nebo displaye.

Naše firma se již více než 17 let zabývá výrobou kosmetiky. Solární kosmetika Oranjito patří díky nejvyšší kvalitě a příznivým cenám dlouhodobě mezi absolutní špičku, díky vysoké kvalitě a jedinečnému designu získaly opalovací krémy do solária Oranjito v celosvětové konkurenci na zahraničním mezinárodním kosmetickém veletrhu první cenu „Zlatá Venuše“ za nejlepší kosmetický výrobek. Prodáváme kvalitní kosmetické suroviny pro výrobu kosmetiky, domácí kosmetiky, přírodní kosmetiky, vlasové kosmetiky, masážní kosmetiky, tělové kosmetiky a bio kosmetiky, které sami dlouhodobě používáme a zaručujeme tak jejich kvalitu. Veškeré suroviny pro výrobu kosmetiky jsou přechovávány ve schváleném skladu a provozovně certifikované pro výrobu kosmetiky a kontrolované hygienou. 

Prodej domácí kosmetiky:
Prodej domácí kosmetiky je zakázán! Domácí kosmetika je určena pouze pro vlastní použití. Pro výrobu kosmetických přípravků určených k prodeji musí mít každý výrobce kosmetiky živnostenský list, schválenou provozovnu, příslušné zkoušky a atesty, každý kosmetický výrobek musí být nahlášen a evidován (CPNP) a výrobce musí platit daně.