Olivový olej lisovaný za studena BIO 3 litry

 

Olivový olej BIO lisovaný za studena - 100% rostlinný olej

Dostupnost Skladem
1 050 Kč    
Kód produktu 777
Kategorie Kosmetické suroviny
 

OLIVOVÝ OLEJ BIO LISOVANÝ ZA STUDENA - 100% ČISTÝ ROSTLINNÝ OLEJ

INCI: Olea Europaea

Synonyma: Olea Europaea (Olive) Oil; Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Olive Oil; Oils, Olive; Olea Europaea Oil; Olive Fruit Oil; Olive Oil; Olive Oils

Olivový olej se získává lisováním zralých plodů rostliny Olivovník evropský (Olea europaea), který pochází z Asie a Afriky, avšak dnes se s ním běžně setkáme ve středozemních oblastech Evropy (zejména ve Španělsku, Portugalsku, Řecku a Itálie). Olivový olej je sytě žlutá až žlutozelená olejovitá kapalina, která obsahuje mononenasycené mastné kyseliny a vitamin E. Lidé ho využívají už 8000 let. Je používán především pro konzumaci a přípravě pokrmů, ale i v kosmetickém a farmaceutickém průmyslu.
Olivový olej je typickou součástí středomořské kuchyně. Konzumace olivového oleje je považována za zdraví prospěšnou, ale pro čechy je v současné době upřednostňován spíše olej řepkový. Přírodní léčitelství jej považuje za velmi dobré projímadlo. Ředí krev a snižuje hladinu cholesterolu v krvi, a tím snižuje riziko ucpání cév, tvorby krevních sraženin a infarktu. Je velmi prospěšný pro trávicí ústrojí.
Olivový olej lisovaný za studena je velmi hodnotný pro lidskou pokožku. Jeho složení je podobné lidskému mazu. Je vhodný pro suchou, citlivou pleť i k péči o velmi jemnou dětskou pokožku. Má zvláčňující a regenerační účinky, podporuje elasticitu pokožky a udržuje ji hebkou a pružnou a zvyšuje její odolnost proti nepříznivým vlivům. Olivový olej působí protizánětlivě a hojivě, a proto ho lze doporučit pro zánětlivou, alergickou, podrážděnou, poraněnou či jinak poškozenou pleť. Proniká hluboko do kůže a váže na sebe vodu. Tato hydratační dovednost vypíná pleť, vyhlazuje vrásky a zpomaluje stárnutí kůže. Má i vynikající zklidňující schopnosti, dokáže výborně ošetřit popálenou kůži či drobná bodnutí hmyzem. 

Při aplikaci vlasového zábalu s olivovým olejem
jednou týdně docílíte toho, že se vám vlasy nebudou třepit ani lámat a ještě budou
hedvábně lesklé, pružné a snadno rozčesatelné.

Vlastnosti olivového oleje, indikace, účinky:
Vhodný pro suchou a špatně prokrvovanou pokožku.
Proniká hluboko do kůže a zpomaluje stárnutí.
Dodává pružnost kůži a vyhlazuje ji.
Je bohatý na antioxidanty, a tak chrání kůži proti volným radikálům a slunečnímu záření.
Má příznivý vliv na nervosvalovou činnost, jakož i na některé ekzémy, bércové vředy.
Má hydratační účinky (váže vlhkost).
Ošetřuje poškozené vlasy (roztřepené konečky vlasů, lámání vlasů).
Vlasům dává měkkost a lesk.
Vhodný na masáže.
Vypíná a prohřívá kůži a přináší úlevu svalům po větší fyzické námaze.

Při konzumaci:
Podporuje průchodnost žil a cév (ředí krev).
Je zdravý pro srdce (snižuje riziko infarktu).
Má vynikající účinky na trávicí ústrojí – játra, žaludek, střeva, slinivku a žlučník.
Vhodný pro diabetiky a na redukční diety.
Podporuje hubnutí (má nízkou energetickou hodnotu).
Je zdrojem pro tělo nezbytných esenciálních mastných kyselin a dává tělu energii.
Rozpouští nežádoucí hlen.

Olivový olej obsahuje:
hlavní podíl - kyselina olejová cca. 74%, kyselina palmitová cca. 11,5%, kyselina linolová cca 9%
vitamíny - K, A, E, D

Fyzikální vlastnosti:
Skupenství: kapalné
Barva: LZS - sytě žlutá až žlutozelená olejovitá kapalina / RAF. - světle žlutá olejovitá kapalina
Vůně / Zápach: charakteristický
Rozpustnost ve vodě: nerozpustný
Rozpustnost v jiných rozpouštědlech: mísitelný s etherem
Hustota (20°C): 0,91 - 0,92 g/cm3

Použití:
omlazující, anti-aging a regenerační krémy a emulze; balzámy na rty; výroba mýdel; masážní oleje; šampóny a kondicionéry; séra a masky na vlasy; solární kosmetika; kosmetika po opalování; koupelové oleje; výrobky na holení

Skladování:
Skladujte v těsně uzavřených obalech. Chránit před přímým slunečním zářením, tepelnými zdroji a silnými oxidačními činidly. Skladujte při okolní teplotě. Obaly skladujte odděleně od potravin.

UPOZORNĚNÍ:
Žádné rostlinné oleje, ani lisované za studena bio, nevoní tak, jako klasické prodávané kosmetické výrobky, které jsou prakticky vždy doparfémované, jinak by byly neprodejné. Vůně kosmetiky je bohužel jedním z nejdůležitějších faktorů prodeje. Díky tomu vznikl dojem, že například mandlový olej voní krásně mandlemi, ale to je u čistých kvalitních kosmetických surovin vyloučeno. Rafinované rostlinné oleje v naprosté většině nevoní vůbec (součástí rafinace je zbavení oleje vonných částic), některé rostlinné oleje lisované za studena mohou mít vůni lehce připomínající odpovídající rostlinu (ale jen některé), ale nejedná se nikdy o vůni intenzivní a nedá se s vůní kosmetického výrobku vůbec srovnat. Pokud chcete, aby váš doma vyrobený kosmetický přípravek krásně voněl, musíte použít parfém nebo vonnou silici, rostlinné oleje se nepoužívají na parfemaci kosmetiky. Vonné silice jsou velice agresivní na pleť, mohou dráždit pokožku a způsobovat alergie. Vůni rostlin navíc většinou způsobuje něco jiného (například květ) než jádra, ze kterých se olej lisuje.

Na suroviny pro výrobu kosmetiky se nevztahují stejné záruční podmínky, podmínky použití, prodeje a značení jako na kosmetické výrobky.

Fotografie rostlinných olejů a kosmetických surovin jsou orientační, barvy se mohou lišit v závislosti na zobrazení monitoru nebo displaye.

Proč kosmetické suroviny od nás?
Na rozdíl od některých neseriózních prodejců kosmetických surovin kosmetické oleje ani jiné suroviny neředíme! Naše firma se již více než 17 let zabývá výrobou kosmetiky. Solární kosmetika Oranjito patří díky nejvyšší kvalitě a příznivým cenám dlouhodobě mezi absolutní špičku, díky vysoké kvalitě a jedinečnému designu získaly opalovací krémy do solária Oranjito v celosvětové konkurenci na zahraničním mezinárodním kosmetickém veletrhu první cenu „Zlatá Venuše“ za nejlepší kosmetický výrobek. Prodáváme kvalitní kosmetické suroviny pro výrobu kosmetiky, domácí kosmetiky, přírodní kosmetiky, vlasové kosmetiky, masážní kosmetiky, tělové kosmetiky a bio kosmetiky, které sami dlouhodobě používáme a zaručujeme tak jejich kvalitu. Veškeré suroviny pro výrobu kosmetiky jsou přechovávány ve schváleném skladu a provozovně certifikované pro výrobu kosmetiky a kontrolované hygienou. 

Výroba domácí kosmetiky:
Prodej domácí kosmetiky je zakázán! Domácí kosmetika je určena pouze pro vlastní použití. Pro výrobu kosmetických přípravků určených k prodeji musí mít každý výrobce kosmetiky živnostenský list, schválenou provozovnu, příslušné zkoušky a atesty, každý kosmetický výrobek musí být nahlášen a evidován (CPNP) a výrobce musí platit daně. Výroba kosmetiky musí podléhat přísným bezpečnostním a hygienickým pravidlům, výrobci kosmetiky musí zajišťovat bezpečnost a nezávadnost kosmetických přípravků.