KAKAOVÉ MÁSLO BIO 500 G

 

100% surové kakaové máslo v BIO kvalitě bez konzervačních látek pro výrobu kosmetiky, potravin a potravinových doplňků

Dostupnost Skladem
369 Kč    
Kód produktu 732
Kategorie Kosmetické suroviny
 

Kakaové máslo BIO (Theobroma cacao) se používá k výrobě čokolády, ale díky velice příznivým účinkům na pleť je také často používáno v kosmetickém průmyslu. Zvlhčuje, zjemňuje a zvláčňuje pleť, dodává jí elasticitu, má antioxidační účinky. Je vhodné pro všechny typy pleti, zvláště pak pro suchou a zralou pleť.

KAKAOVÉ MÁSLO BIO - 100% ČISTÉ ROSTLINNÉ MÁSLO V BIO KVALITĚ

INCI: Theobroma Cacao (Cacao) Seed Butter

Synonyma: Theobroma Cacao (Cacao) Seed Butter, Cacao Butter; Cacao Oil; Cacao Seed Butter; Cacao Butter; Cacao Seed Butter; Oils, Theobroma; Theobroma Cacao Butter; Theobroma Cacao Seed Butter; Theobroma Oil; Theobroma Oils

Balení: v sáčku

Kakaové máslo se získává lisováním rozdrcených pražených semen rostliny Kakaovník pravý (Theobroma cacao). Kakaovník je původem z tropických lesů Střední a Jižní Ameriky (s jistotou jej využívali i zaniklé civilizace Mayů a Aztéků), ale běžně se vyskytuje ve většině tropických oblastech.
Kakaové máslo je tuhý nažloutlý rostlinný tuk, který má krásnou čokoládovou vůni. Používá se pro výrobu čokolády, ale díky tomu, že je neskutečně příjemné na kůži, také k výrobě kosmetiky a kosmetických produktů. Je to opravdu dosti tuhý tuk s bodem tání 31 - 35 °C, tudíž na pokožce taje a zanechává na ní jemný film, který jí chrání před vnějšími vlivy a vysycháním. Jako většina kůži prospěšných tuků, má kakaové máslo zvláčňující, změkčující, regenerační a spoustu dalších účinků.

Vlastnosti kakaového másla, indikace, účinky:
Vhodné pro všechny druhy pleti, zvláště vhodný pro zralou a suchou pleť.
Zvláčňuje, změkčuje, vyjasňuje a omlazuje pokožku.
Podporuje elasticitu pokožky.
Má antioxidační vlastnosti, které brání předčasnému stárnutí buněk.
Dodává kůži potřebnou vlhkost a podporuje její přirozenou pigmentaci.
Regeneruje suhé a roztřepené vlasy.

Kakaové máslo obsahuje:
hlavní podíl - kyselina olejová 30-40%, kyselina palmitová 24-29%, kyselina stearová 34-36%

Fyzikální vlastnosti:
Skupenství: pevné
Barva: bílá do bledě žluté
Vůně / Zápach: kakaový
Rozpustnost ve vodě: nerozpustný
Rozpustnost v tucích (včetně specifikace oleje): informace nejsou k dispozici
Hustota (20°C): ca. 0,90 – 0,93 g/cm3

Použití: 
omlazující, anti-aging a regenerační krémy a emulze; balzámy na rty; výroba mýdel; masážní oleje; šampóny a kondicionéry; séra a zábaly na vlasy

Skladování:Skladujte v řádně uzavřených obalech bez přístupu vzduchu na suchém a chladném místě do 15°C, chráňte před přímým slunečním zářením. Díky slunečnímu záření může dojít ke změně barvy.Postup zpracování:

Kakaové máslo je velmi stabilní, protože obsahuje antioxidanty zabraňující žluknutí. Je možno jej uchovávat i několik let bez výrazné změny struktury.

Na suroviny pro výrobu kosmetiky se nevztahují stejné záruční podmínky, podmínky použití, prodeje a značení jako na kosmetické výrobky.

Fotografie rostlinných olejů a kosmetických surovin jsou orientační, barvy se mohou lišit v závislosti na zobrazení monitoru nebo displaye.