INCI názvy - C

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Caprylic/Capric Triglyceride

MCT olej je bezbarvá až slabě žlutá olejovitá kapalina. Hustota cca. 0,950 g/cm3. Obsahuje kyseliny kaprylovou a kaprinovou. Název MCT olejů (Medium Chain Triacylglycerols) byl odvozen od délky jejich uhlíkového řetězce, který má na rozdíl od běžných tuků pouze 8-10 uhlíků, je tedy mnohem kratší.

Je to speciální přírodní jedlý olej s dobrými lubrikačními vlastnostmi, který se vyrábí frakční destilací a deodorizací vybraných rostlinných tuků (především kokosového a palmojádrového), při které se získává podíl požadovaných vlastností. Obecně se MCT olej používá hlavně ve výživě při zvýšené tělesné zátěži a při klinické výživě při metabolických poruchách. V kosmetice má využití do koupelových olejů, vlasových sprejů a rtěnek. MCT olej málo podléhá oxidaci (žluknutí) a je používán k prevenci ztráty vody z pokožky.
 

Vážení zákazníci, používáním tohoto webu souhlasíte s využíváním souborů cookies. Rozumím