Hroznový olej 500 ml

Kliknutím zobrazíte větši foto.
129,- Kč včetně DPH
  ks         Získejte dárek zdarma

Skladem

HROZNOVÝ OLEJ RAFINOVANÝ - 100% ČISTÝ ROSTLINNÝ OLEJ Z HROZNOVÝCH JADER

INCI: Vitis Vinifera Seed Oil

Synonyma: Vitis Vinifer (Grape) Seed Oil; Grape Seed Oil; Grape Seed Oils; Oils, Grape; Oils, Grape Seed; Vitis Vinifer Seed Oil

Hroznový olej se získává lisováním semen rostliny Réva vinná (Vitis vinifera). Réva je původem z Asie, Afriky a Evropy. Pěstuje se po celém světě v mírném podnebí. Olej se vyrábí lisováním za studena nebo tepla či rafinací. Na jeden litr oleje je třeba asi 40 kilogramů zrníček, což odpovídá asi dvěma tunám hroznů. Převážně se používá v kosmetickém průmyslu a v gastronomii. Obsahuje velké množství antioxidantů, které chrání organismus před účinkem volných radikálů (chrání buňky před poškozením).
V gastronomii je olej ceněn, protože zvyšuje přirozenou chuť potravin (neovlivňuje chuť ani vůni) a výhodou je i vysoký bod přepalování, takže je téměř ideální pro teplou kuchyni. Na lidský organismus má, díky svému složení, blahodárné účinky. Může pomáhat při snižování hladiny cholesterolu, vysokého krevního tlaku a prevenci srdečního infarktu. Také podporuje metabolismus a má pozitivní vliv na ledviny. Antioxidanty napomáhají potlačování volných radikálů v těle a tím snižují riziko rakoviny.
Hroznový olej lze použít na ošetření pokožky celého těla, protože se dobře vstřebává a nezanechává pocit mastnoty. Je vhodný k péči o normální, mastnou i problematickou pokožku a je vynikající v boji proti akné, lupénce a ekzému. Má silné protizánětlivé, regenerační a hydratační účinky. Tím že zadržuje vodu v kůži, zpomaluje její stárnutí, zvláčňuje ji, zlepšuje elasticitu a vyhlazuje vrásky.
Olej z hroznových semínek ošetřuje a vyživuje vlasy. Je to skvělá péče pro vlasy jemné, suché a poškozené.
Je vhodný k ředění hustších olejů a k přípravě jemných masážních olejů.

Vlastnosti hroznového oleje, indikace, účinky:
Dobře se vstřebává a nezanechává pocit mastnoty.
Je vhodný k péči o normální, mastnou i problematickou pokožku (proti akné, lupénce a ekzému).
Zvláčňuje, zadržuje vlhkost v pleti a zpomaluje stárnutí pokožky.
Má silné protizánětlivé a regenerační účinky.
Přispívá k odolnosti pokožky.
Zlepšuje kvalitu vlasů, navrací jim lesk, pružnost a vitalitu (lze ho využívat k vlasovým zábalům).
Proti lámání vlasů.
Vhodný na odstraňování make-upu (pro odličování stačí pár kapek na navlhčený tampon).
Neovlivňuje chuť ani vůni potravin.
Snižuje hladinu cholesterolu a vysoký krevní tlak.
Pomáhá předcházet infarktu a rakovině.
Podporuje pružnost cevních stěn.

Hroznový olej obsahuje:
nenasycené mastné kyseliny: linolenová (omega-3) 0,1–0,7%; linolová (omega-6) 46 - 74%; olejová (omega-9) 14 - 44%
nasycené mastné kyseliny: kyselina palmitová 7-10%; kyselina stearová 4-6%
vitaminy: A, B, C, E, F
minerály a proteiny (zinek, měď, selen, enotanin - vinná tříslovina).

Fyzikální vlastnosti:
Skupenství: kapalné
Barva: žlutá až zelená
Vůně/zápach: téměř bez zápachu
Rozpustnost ve vodě: nerozpustný
Rozpustnost v organických rozpouštědlech: rozpustný
Hustota (20°C): ca. 0,913 – 0,926 g/cm3

Použití:
omlazující, anti-aging a regenerační krémy a emulze, balzámy na rty, výroba mýdel, masážní oleje, šampóny a kondicionéry, séra a zábaly na vlasy, krém na ruce, masky na vlasy, solární kosmetika, bio kosmetika, přírodní kosmetika, domácí kosmetika, tělová kosmetika, krémy po opalování, hydratační tělová másla, krémy do solária na obličej, hydratační krémy, kosmetika po opalování.

Skladování:
Skladujte v těsně uzavřených obalech při teplotě nejlépe do 15°. Chránit před přímým slunečním zářením, tepelnými zdroji a silnými oxidačními činidly. Doporučený materiál: polyethylen, ocel.

Postup zpracování:
Po otevření doporučujeme přidat Rozmarýnový extrakt CO2 (0,05 - 0,1%), nebo před ohřátím složky olejové fáze při výrobě domácí, přírodní a bio kosmetiky, přidat vitamin E (0,1 - 0,2%).

UPOZORNĚNÍ:
Žádné rostlinné oleje, ani lisované za studena bio, nevoní tak, jako klasické prodávané kosmetické výrobky, které jsou prakticky vždy doparfémované, jinak by byly neprodejné. Vůně kosmetiky je bohužel jedním z nejdůležitějších faktorů prodeje. Díky tomu vznikl dojem, že například mandlový olej voní krásně mandlemi, ale to je u čistých kvalitních kosmetických surovin vyloučeno. Rafinované rostlinné oleje v naprosté většině nevoní vůbec (součástí rafinace je zbavení oleje vonných částic), některé rostlinné oleje lisované za studena mohou mít vůni lehce připomínající odpovídající rostlinu (ale jen některé), ale nejedná se nikdy o vůni intenzivní a nedá se s vůní kosmetického výrobku vůbec srovnat. Pokud chcete, aby váš doma vyrobený kosmetický přípravek krásně voněl, musíte použít parfém nebo vonnou silici, rostlinné oleje se nepoužívají na parfemaci kosmetiky. Vonné silice jsou velice agresivní na pleť, mohou dráždit pokožku a způsobovat alergie. Vůni rostlin navíc většinou způsobuje něco jiného (například květ) než jádra, ze kterých se olej lisuje.

Na suroviny pro výrobu kosmetiky se nevztahují stejné záruční podmínky, podmínky použití, prodeje a značení jako na kosmetické výrobky.

Fotografie rostlinných olejů a kosmetických surovin jsou orientační, barvy se mohou lišit v závislosti na zobrazení monitoru nebo displaye.

Bio certifikáty kvality najdete zde.

Kosmetika je bohužel jeden z oborů, ve kterém mezi se lidmi traduje spousta mýtů, lží a nesmyslných tvrzení o zázračné účinnosti kosmetických výrobků, což má na svědomí dlouhodobý marketing velkých nadnárodních kosmetických firem. Každý soudný šlověk časem zjistí, že na vrásky bohužel nejlépe funguje Photoshop, proto se vám budeme snažit poskytnout pravdivé a užitečné informace o účinnosti kosmetiky a kosmetických surovin v sekci rady a mýty o kosmetice.  

Požadujete větší nebo individuální množství kosmetických surovin? Poskytujeme objemové množstevní slevy, kosmetické oleje rozplňujeme z velkých balení, proto není problém se přizpůsobit požadavkům zákazníka. Zavolejte si o individuální cenovou nabídku na 777011119.

Další kosmetické suroviny pro výrobu domácí kosmetiky:
rostlinné oleje
rostlinné bio oleje
rostlinné máslo
masážní oleje
rostlinné bio máslo
konzervační látky do kosmetiky
vitamíny
hydratační látky
bylinné extrakty
rostlinné extrakty
emulgátory
antioxidanty
kosmetické barvivo
esenciální oleje
zklidňující látky
přírodní extrakty
kosmetický olej

Užitečné odkazy a typy:
- INCI názvy kosmetických surovin
- Aktivní látky
- Herbář
- Zajímavé články

Proč kosmetické suroviny od nás?
Na rozdíl od některých neseriózních prodejců kosmetických surovin kosmetické oleje ani jiné suroviny neředíme! Naše firma se již více než 17 let zabývá výrobou kosmetiky. Solární kosmetika Oranjito patří díky nejvyšší kvalitě a příznivým cenám dlouhodobě mezi absolutní špičku, díky vysoké kvalitě a jedinečnému designu získaly opalovací krémy do solária Oranjito v celosvětové konkurenci na zahraničním mezinárodním kosmetickém veletrhu první cenu „Zlatá Venuše“ za nejlepší kosmetický výrobek. Prodáváme kvalitní kosmetické suroviny pro výrobu kosmetiky, domácí kosmetiky, přírodní kosmetiky, vlasové kosmetiky, masážní kosmetiky, tělové kosmetiky a bio kosmetiky, které sami dlouhodobě používáme a zaručujeme tak jejich kvalitu. Veškeré suroviny pro výrobu kosmetiky jsou přechovávány ve schváleném skladu a provozovně certifikované pro výrobu kosmetiky a kontrolované hygienou. 

Výroba domácí kosmetiky:
Prodej domácí kosmetiky je zakázán! Domácí kosmetika je určena pouze pro vlastní použití. Pro výrobu kosmetických přípravků určených k prodeji musí mít každý výrobce kosmetiky živnostenský list, schválenou provozovnu, příslušné zkoušky a atesty, každý kosmetický výrobek musí být nahlášen a evidován (CPNP) a výrobce musí platit daně. Výroba kosmetiky musí podléhat přísným bezpečnostním a hygienickým pravidlům, výrobci kosmetiky musí zajišťovat bezpečnost a nezávadnost kosmetických přípravků.

 

Vaše otázky a komentáře

Napište nám co si myslíte o tomto produktu a získejte slevu. Vložit nový komentář »

*

*

*

Vážení zákazníci, používáním tohoto webu souhlasíte s využíváním souborů cookies. Rozumím