Glycerin 250 g

 
 

Glycerin do kosmetických přípravků.

Dostupnost Skladem
49 Kč    
Kód produktu 403
Kategorie Glycerin
 

GLYCERIN 85% (GLYCEROL)

INCI: Glycerin

Synonyma: 1,2,3-Propanetriol; 1,2,3-Trihydroxypropane; Propan-1,2,3-triol; 1,2,3-Propantriol; Concentrated Glycerin; Glycerine; Glycerol; Glyzerin; Glycyl Alcohol; Vegetable Glycerin; Technical Glycerine; Citifluor AF 2; Glycerolum; Glyzerin; Pflanzliches Glycerin; E 422

Glycerin (Glycerol) se získává hydrolýzou rostlinného oleje (Brukev řepka), ale může být i živočišného původu. Glycerol je trojsytný alkohol (polyol). Je to čirá viskózní hydroskopická kapalina. Používá se v kosmetice, v potravinářském průmyslu, v tabákovém průmyslu, v lékařství atd.
Glycerin je univerzální součástí mnoha kosmetických přípravků, kde je zakomponován do hydratačních složek. Ve zředěném stavu hydratuje pokožku, neboť pohlcuje atmosferickou vlhkost a udržuje jí v pokožce. Při koncentraci glycerinu nad 30% dochází naopak k dehydrataci. Je vhodný pro všechny typy pleti, zvláště pro suchou a dehydrovanou, kde pomáhá obnovit hladinu vody v kůži a zadržuje vodu v hlubších vrstvách pokožky. Výrobky jako je glycerinové mýdlo jsou určené pro jedince s citlivou pletí, kteří potřebují očistit a nevysušit pokožku.
V potravinářském průmyslu se glycerin používá jako rozpouštědlo pro úpravu nápojů, jako změkčovadlo do želé bonbónů a žvýkaček atd., jako zvlhčující látka k ošetření proti vysoušení cukrovinek, polev, masa, strouhaného kokosu, sýrů atd., jako sladidlo do ovocných koláčů, želatiny, sušeného ovoce a je vhodný i jako náhradní sladidlo pro diabetiky. Nedoporučuje se užití čistého glycerinu, protože je slabě jedovatý, ale v nízkých koncentracích je prakticky neškodný. Jako součást potravin má označení E 422.
V lékařství se užívá jako přísada infuzí, ke snižování nitroočního tlaku, při ošetřování tlustého střeva atd.

Vlastnosti glycerinu, indikace, účinky:
Vhodný pro všechny typy pleti, zvláště pro suchou a dehydrovanou.
Hydratuje a zvláčňuje pleť.
Pomáhá obnovit hladinu vody v kůži (zadržuje vodu v hlubších vrstvách pokožky).
Je silně hydroskopický (pohlcuje a udržuje vlhkost). - (Přidává se i do bublifuků - bubliny pak déle vydrží ;)
Zvyšuje viskozitu vodní fáze a tepelnou odolnost emulze v zimě.
Zabraňuje hromadění nasycených mastných kyselin v kůži.
Je to přirozený konzervant.
Využívá se jako nosič pigmentů a vonných látek.
Je schválen pro certifikovanou přírodní kosmetiku.

Glycerin obsahuje:
alkoholické cukry - sorbitol a erythritol

Fyzikální vlastnosti:
Skupenství: kapalné
Barva: bezbarvá
Vůně / Zápach: bez zápachu
Rozpustnost ve vodě: plně rozpustný (i v alkkoholu)
Rozpustnost v tucích (včetně specifikace oleje): nerozpustný
Hustota (20°C): ca. 1,227 g/cm3

Použití:
omlazující, anti-aging a regenerační krémy a emulze; balzámy na rty, výroba mýdel, zubní pasty, pleťové vody, šampóny a kondicionéry, séra a masky na vlasy, tělová kosmetika, bio kosmetika, solární kosmetika, přírodní kosmetika, krémy na ruce, hydratační gely, krémy po opalování

Skladování:
Skladujte v těsně uzavřených obalech. Chránit před přímým slunečním zářením, tepelnými zdroji a silnými oxidačními činidly. Skladujte při okolní teplotě. Obaly skladujte odděleně od potravin.

Postup zpracování:
Dávkování 1-10%. Při koncentraci glycerinu nad 30% dochází k dehydrataci. Použití čistého glycerinu se nedoporučuje.

UPOZORNĚNÍ:
Žádné rostlinné oleje, ani lisované za studena bio, nevoní tak, jako klasické prodávané kosmetické výrobky, které jsou prakticky vždy doparfémované, jinak by byly neprodejné. Vůně kosmetiky je bohužel jedním z nejdůležitějších faktorů prodeje. Díky tomu vznikl dojem, že například mandlový olej voní krásně mandlemi, ale to je u čistých kvalitních kosmetických surovin vyloučeno. Rafinované rostlinné oleje v naprosté většině nevoní vůbec (součástí rafinace je zbavení oleje vonných částic), některé rostlinné oleje lisované za studena mohou mít vůni lehce připomínající odpovídající rostlinu (ale jen některé), ale nejedná se nikdy o vůni intenzivní a nedá se s vůní kosmetického výrobku vůbec srovnat. Pokud chcete, aby váš doma vyrobený kosmetický přípravek krásně voněl, musíte použít parfém nebo vonnou silici, rostlinné oleje se nepoužívají na parfemaci kosmetiky. Vonné silice jsou velice agresivní na pleť, mohou dráždit pokožku a způsobovat alergie. Vůni rostlin navíc většinou způsobuje něco jiného (například květ) než jádra, ze kterých se olej lisuje.

Na suroviny pro výrobu kosmetiky se nevztahují stejné záruční podmínky, podmínky použití, prodeje a značení jako na kosmetické výrobky. Záruční doba je individuální.

Fotografie rostlinných olejů a kosmetických surovin jsou orientační, barvy se mohou lišit v závislosti na zobrazení monitoru nebo displaye.

Proč kosmetické suroviny od nás?
Na rozdíl od některých neseriózních prodejců kosmetických surovin kosmetické oleje neředíme! Naše firma se již více než 17 let zabývá výrobou kosmetiky. Solární kosmetika Oranjito patří díky nejvyšší kvalitě a příznivým cenám dlouhodobě mezi absolutní špičku, díky vysoké kvalitě a jedinečnému designu získaly opalovací krémy do solária Oranjito v celosvětové konkurenci na zahraničním mezinárodním kosmetickém veletrhu první cenu „Zlatá Venuše“ za nejlepší kosmetický výrobek. Prodáváme kvalitní kosmetické suroviny pro výrobu kosmetiky, domácí kosmetiky, přírodní kosmetiky, vlasové kosmetiky, masážní kosmetiky, tělové kosmetiky a bio kosmetiky, které sami dlouhodobě používáme a zaručujeme tak jejich kvalitu. Veškeré suroviny pro výrobu kosmetiky jsou přechovávány ve schváleném skladu a provozovně certifikované pro výrobu kosmetiky a kontrolované hygienou. 

Výroba domácí kosmetiky:
Prodej domácí kosmetiky je zakázán! Domácí kosmetika je určena pouze pro vlastní použití. Pro výrobu kosmetických přípravků určených k prodeji musí mít každý výrobce kosmetiky živnostenský list, schválenou provozovnu, příslušné zkoušky a atesty, každý kosmetický výrobek musí být nahlášen a evidován (CPNP) a výrobce musí platit daně. Výroba kosmetiky musí podléhat přísným bezpečnostním a hygienickým pravidlům, výrobci kosmetiky musí zajišťovat bezpečnost a nezávadnost kosmetických přípravků.