Avokádový olej lisovaný za studena 100 ml

Kliknutím zobrazíte větši foto.
79,- Kč včetně DPH
  ks         Získejte dárek zdarma

Skladem

AVOKÁDOVÝ OLEJ LISOVANÝ ZA STUDENA - 100% ROSTLINNÝ OLEJ

INCI: Persea Gratissima (Avocado) Oil

Synonyma: Avocado Oil; Alligator Pear Oil; Avocado Oils; Fats And Glyceridic Oils, Avocado; Oils, Avocado; Oils, Glyceridic, Avocado; Persea Gratissima Oil; Alligator Pear Oil; Lipoval A; Persea Americana Oil; Laurus Persea Oil; Persea Americana Oil

100%  Avokádový olej se získává lisováním plodů rostliny Hruškovec přelahodný (Persea americana Mill., Persea gratissima). Hruškovec pochází ze Střední a Jižní Ameriky, pravděpodobně z Mexika a Chile.
Avokádový olej je žluto-zelené barvy a je bohatý na minerály (draslík, měď, magnezium, fosfor), vitamíny C, E, K, H, B, proteiny a také obsahuje vysoké množství nenasycených mastných kyselin a hodnotných tuků (kyselinu olejovou, palmitovou a linolovou).
Obsahuje antioxidanty, které pomáhají při spálení kůže od slunce. Zároveň má svůj přirozený ochranný UV-filtr (faktor 3 až 4), proto je nasnadě ho používat na ochranu před škodlivými slunečními paprsky.
Avokádový olej můžete použít na celé tělo pro jakýkoliv typ kůže. V oblasti očí zbavuje pleť vrásek, dodává jí svěžest, pevnost a omlazení. Vlasy chrání před sluncem, vysušením a lámavostí. Ztvrdlou kůži změkčuje, hydratuje ji a navrací jí pružnost. Je účinný i při kožních problémech. Pravidelným používáním avokádového oleje dopřáváte své pokožce maximální blahodárnou péči, využíváme jej také v bio kosmetice a přírodní kosmetice Oranjito.

Lze jej používat také i k vnitřnímu použití pro snížení cholesterolu, při chorobách jater a močových cest. Dokáže povzbudit při vyčerpání, neuróze a v rekonvalescenci. Určen pro každodenní použití. Poraďte se se svým lékařem.

Vlastnosti avokádového oleje, indikace, účinky:
Vhodný pro všechny druhy pleti.
Má nízkou molekulární hmotnost a proniká až do mezibuněčných prostor (vstřebává se lépe než olivový olej).
Nevyvolává alergické reakce (Může mít jen drobné dráždivé účinky na velmi citlivé kůži, ale nikdy jsme se s tím nesetkali.).
Má přirozený ochranný UV-filtr 3 až 4 a pomáhá při spálení kůže od slunce.
Je ceněn pro své hydratační a regenerační schopnosti.
Podporuje obnovu buněk.
Zbavuje pleť vrásek (hydratuje ji a navrací jí elasticitu).
Účinně pomáhá při kožních onemocněních (lupénka, ekzémy, akné).
Chrání pleť před nepříznivými vlivy okolního prostředí (suchem, mrazem, prachem ...).
Dobrý na masáže celého těla (v masážních kompozicích s jinými oleji).

Avokádový olej obsahuje:
kyselina olejová (omega-9) 43,7%; kyselina linolová (omega-6) 22,5%; kyselina palmitová 20,3% (obsah záleží na regionu sklízení)
Vitamíny – B1 - thiamin, B3 - niacin, B5 - kyselina pantothenová, B6 - pyridoxin, C, E, K
Minerály – draslík, měď, fosfor, hořčík, magnezium, selen, sodík, vápník, zinek, železo
Beta-Sitosterol – přírodní antioxidant

Fyzikální vlastnosti:
Skupenství: kapalné
Barva: žlutá - zelená
Vůně / zápach: jemná oříšková vůně
Rozpustnost ve vodě: nerozpustný
Rozpustnost v etheru: mísitelný
Hustota (20°C): 0,912 - 0,923 g/cm3

Použití:
omlazující, anti-aging a regenerační krémy a emulze, balzámy na rty, výroba mýdel, masážní oleje,  šampóny a kondicionéry, séra a zábaly na vlasy, krém na ruce, séra a masky na vlasy, solární kosmetika, bio kosmetika, přírodní kosmetika, domácí kosmetika, tělová kosmetika, krémy po opalování, hydratační tělová másla, krémy do solária na obličej, hydratační krémy, kosmetika po opalování.

Skladování:
Skladujte v těsně uzavřených obalech (sklo, polyethylen) při teplotě nejlépe do cca 15°C, na suchém místě. Chránit před přímým slunečním zářením, tepelnými zdroji a silnými oxidačními činidly.

Postup zpracování:
Po otevření doporučujeme přidat Rozmarýnový extrakt CO2 (0,05 - 0,1%), nebo před ohřátím složky olejové fáze při výrobě domácí, přírodní a bio kosmetiky, přidat vitamin E (0,1 - 0,2%).

Fotografie rostlinných olejů jsou orientační, barvy jednotlivých olejů se mohou lišit v závislosti na zobrazení barev monitoru.

UPOZORNĚNÍ:
Žádné rostlinné oleje, ani lisované za studena bio, nevoní tak, jako klasické prodávané kosmetické výrobky, které jsou prakticky vždy doparfémované, jinak by byly neprodejné. Vůně kosmetiky je bohužel jedním z nejdůležitějších faktorů prodeje. Díky tomu vznikl dojem, že například mandlový olej voní krásně mandlemi, ale to je u čistých kvalitních kosmetických surovin vyloučeno. Rafinované rostlinné oleje v naprosté většině nevoní vůbec (součástí rafinace je zbavení oleje vonných částic), některé rostlinné oleje lisované za studena mohou mít vůni lehce připomínající odpovídající rostlinu (ale jen některé), ale nejedná se nikdy o vůni intenzivní a nedá se s vůní kosmetického výrobku vůbec srovnat. Pokud chcete, aby váš doma vyrobený kosmetický přípravek krásně voněl, musíte použít parfém nebo vonnou silici, rostlinné oleje se nepoužívají na parfemaci kosmetiky. Vonné silice jsou velice agresivní na pleť, mohou dráždit pokožku a způsobovat alergie. Vůni rostlin navíc většinou způsobuje něco jiného (například květ) než jádra, ze kterých se olej lisuje.

Na suroviny pro výrobu kosmetiky se nevztahují stejné záruční podmínky, podmínky použití, prodeje a značení jako na kosmetické výrobky.

Fotografie rostlinných olejů a kosmetických surovin jsou orientační, barvy se mohou lišit v závislosti na zobrazení monitoru nebo displaye.

Bio certifikáty kvality najdete zde.

Kosmetika je bohužel jeden z oborů, ve kterém mezi se lidmi traduje spousta mýtů, lží a nesmyslných tvrzení o zázračné účinnosti kosmetických výrobků, což má na svědomí dlouhodobý marketing velkých nadnárodních kosmetických firem. Každý soudný šlověk časem zjistí, že na vrásky bohužel nejlépe funguje Photoshop, proto se vám budeme snažit poskytnout pravdivé a užitečné informace o účinnosti kosmetiky a kosmetických surovin v sekci rady a mýty o kosmetice.  

Požadujete větší množství kosmetických surovin? Poskytujeme objemové množstevní slevy. Zavolejte si o individuální cenovou nabídku na 777011119.

Další kosmetické suroviny pro výrobu domácí kosmetiky:
rostlinné oleje
rostlinné bio oleje
rostlinné máslo
masážní oleje
rostlinné bio máslo
konzervační látky do kosmetiky
vitamíny
hydratační látky
bylinné extrakty
rostlinné extrakty
emulgátory
antioxidanty
kosmetické barvivo
esenciální oleje
zklidňující látky
přírodní extrakty
kosmetický olej

Užitečné odkazy a tipy:
- INCI názvy kosmetických surovin
- Aktivní látky
- Herbář
- Zajímavé články

Naše firma se již více než 17 let zabývá výrobou kosmetiky. Solární kosmetika Oranjito patří díky nejvyšší kvalitě a příznivým cenám dlouhodobě mezi absolutní špičku, díky vysoké kvalitě a jedinečnému designu získaly opalovací krémy do solária Oranjito v celosvětové konkurenci na zahraničním mezinárodním kosmetickém veletrhu první cenu „Zlatá Venuše“ za nejlepší kosmetický výrobek. Prodáváme kvalitní kosmetické suroviny pro výrobu kosmetiky, domácí kosmetiky, přírodní kosmetiky, vlasové kosmetiky, masážní kosmetiky, tělové kosmetiky a bio kosmetiky, které sami dlouhodobě používáme a zaručujeme tak jejich kvalitu. Veškeré suroviny pro výrobu domácí kosmetiky jsou přechovávány ve schváleném skladu a provozovně certifikované pro výrobu kosmetiky a kontrolované hygienou. 

 

Vaše otázky a komentáře

Napište nám co si myslíte o tomto produktu a získejte slevu. Vložit nový komentář »

*

*

*

Vážení zákazníci, používáním tohoto webu souhlasíte s využíváním souborů cookies. Rozumím