Arganový olej lisovaný za studena BIO 100 ml

Kliknutím zobrazíte větši foto.
199,- Kč včetně DPH
  ks         Získejte dárek zdarma

Skladem

ARGANOVÝ OLEJ LISOVANÝ ZA STUDENA BIO - 100% ROSTLINNÝ OLEJ V BIO KVALITĚ

INCI: Argania Spinosa Kernel Oil

Synonyma: Argania Spinosa Kernel Oil, Argan Kernel Oil; Argania Sideroxylon Oils; Argania Spinosa Oils; Arrgania Sideroxylon Oil; Oils, Argani Sideroxylon; Oils, Argania Spinosa; Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil

Arganový olej se získává lisováním jader rostliny Argánie trnitá (Argania spinosa). Argánie roste pouze v jihozápadní části Maroka. Její plody se podobají zeleným olivám, a při dozrávání žloutnou. Na jeden litr arganového oleje je potřeba až 30 kg plodů arganie. Vše se sklízí a vyrábí ručně, protože pokusy o mechanizaci výroby v dané oblasti selhaly a výroba je tak časově i pracovně náročná, proto je arganový olej tak cenný (a tím i drahý). Vylisovaný arganový olej se nechá v klidu asi dva týdny, kdy pevné látky suspendované v oleji se usadí na dně a vytváří přirozený sediment. Olej je dále několikrát filtrován, v závislosti na požadované čistotě. I čistý arganový olej však může obsahovat určité množství sedimentu. Je to přirozená součást výrobního procesu a nemá vliv na kvalitu oleje.
Rozlišujeme dva druhy arganového oleje, potravinářský a kosmetický. Potravinářský olej je tmavší než olej kosmetický, protože se jádra arganu lehce praží a tím olej získává výrazné aroma, oříškovou příchuť a právě tu tmavší barvu.
Arganový olej využívaný v kosmetickém průmyslu je poměrně novinka a je jedním z nejcennějších a nejvzácnějších olejů používaných v kosmetických prostředcích. Je cenný a vhodný pro všechny druhy pleti. Antioxidanty a vitamíny v něm obsažené podporují obnovu buněk a bojují proti buněčnému stárnutí. Také urychlují hojení různých drobných poranění kůže, oděrek, ranek, drobných popálenin a účinně pomáhá při kožních zánětech (lupénka, ekzémy, akné). Olej má přirozený ochranný UV-filtr a pomáhá při spálení kůže od slunce. Hydratuje pleť, zabraňuje jejímu vysušování, navrací jí elasticitu a celkově vylepšuje její vzhled. Pro vlasy má blahodárné účinky. Chrání je před slunečními paprsky, lámáním a vypadáváním, dále posiluje vlasy, zvyšuje jejich lesk a pružnost a dokáže si poradit i s roztřepenými konečky.

Vlastnosti arganového oleje, indikace, účinky:
Vhodný pro všechny druhy pleti.
Nezpůsobuje alergické reakce.
Hydratuje pleť a navrací jí elasticitu.
Podporuje obnovu buněk a bojuje proti buněčnému stárnutí.
Urychluje hojení drobných poranění kůže (oděrky, ranky a drobné popáleniny).
Má přirozený ochranný UV-filtr a pomáhá při spálení kůže od slunce.
Posiluje vlasy, zvyšuje jejich lesk a pružnost a dokáže si poradit i s roztřepenými konečky.
Účinně pomáhá při kožních zánětech (lupénka, ekzémy, akné).
Chrání pleť před nepříznivými vlivy okolního prostředí (suchem, mrazem, prachem ..).
Vhodný pro každodenní odličování (nedráždí jemné oční okolí).
Podporuje imunitní systém organismu, a to díky svému antioxidačnímu účinku.

Arganový olej obsahuje:
kyselina olejová (omega-9) 45-55%; kyselina linolová (omega-6) 28-36%; kyselina palmitová 10-15%; kyselina stearová 5-7%
Vitamíny –  A, E a F
triterpenové alkoholy, steroly (spinasterol a schottenol), triacylglyceroly, polyfenoly, skvalen

Fyzikální vlastnosti:
Skupenství: čirá kapalina
Barva: žlutá
Vůně / Zápach: charakteristický
Rozpustnost ve vodě: nerozpustný
Rozpustnost v ethanolu: mírně rozpustný
Hustota (20°C): 0,906 - 0,919 g/cm3

Použití:
omlazující, anti-aging a regenerační krémy a emulze; balzámy na rty; výroba mýdel; masážní oleje; šampóny a kondicionéry; séra a zábaly na vlasy

Skladování:
Skladujte v těsně uzavřených obalech, aby se zabránilo oxidaci. Skladujte na chladném místě. Obaly skladujte odděleně od potravin.

Postup zpracování:
Poměrně stabilní rostlinný olej.

UPOZORNĚNÍ:
Žádné rostlinné oleje, ani lisované za studena bio, nevoní tak, jako klasické prodávané kosmetické výrobky, které jsou prakticky vždy doparfémované, jinak by byly neprodejné. Vůně kosmetiky je bohužel jedním z nejdůležitějších faktorů prodeje. Díky tomu vznikl dojem, že například mandlový olej voní krásně mandlemi, ale to je u čistých kvalitních kosmetických surovin vyloučeno. Rafinované rostlinné oleje v naprosté většině nevoní vůbec (součástí rafinace je zbavení oleje vonných částic), některé rostlinné oleje lisované za studena mohou mít vůni lehce připomínající odpovídající rostlinu (ale jen některé), ale nejedná se nikdy o vůni intenzivní a nedá se s vůní kosmetického výrobku vůbec srovnat. Pokud chcete, aby váš doma vyrobený kosmetický přípravek krásně voněl, musíte použít parfém nebo vonnou silici, rostlinné oleje se nepoužívají na parfemaci kosmetiky. Vonné silice jsou velice agresivní na pleť, mohou dráždit pokožku a způsobovat alergie. Vůni rostlin navíc většinou způsobuje něco jiného (například květ) než jádra, ze kterých se olej lisuje.

Na suroviny pro výrobu kosmetiky se nevztahují stejné záruční podmínky, podmínky použití, prodeje a značení jako na kosmetické výrobky.

Fotografie rostlinných olejů a kosmetických surovin jsou orientační, barvy se mohou lišit v závislosti na zobrazení monitoru nebo displaye.

Bio certifikáty kvality najdete zde.

Kosmetika je bohužel jeden z oborů, ve kterém mezi se lidmi traduje spousta mýtů, lží a nesmyslných tvrzení o zázračné účinnosti kosmetických výrobků, což má na svědomí dlouhodobý marketing velkých nadnárodních kosmetických firem. Každý soudný šlověk časem zjistí, že na vrásky bohužel nejlépe funguje Photoshop, proto se vám budeme snažit poskytnout pravdivé a užitečné informace o účinnosti kosmetiky a kosmetických surovin v sekci rady a mýty o kosmetice.  

Požadujete větší množství kosmetických surovin? Poskytujeme objemové množstevní slevy. Zavolejte si o individuální cenovou nabídku na 777011119.

Další kosmetické suroviny pro výrobu domácí kosmetiky:
rostlinné oleje
rostlinné bio oleje
rostlinné máslo
masážní oleje
rostlinné bio máslo
konzervační látky do kosmetiky
vitamíny
hydratační látky
bylinné extrakty
rostlinné extrakty
emulgátory
antioxidanty
kosmetické barvivo
esenciální oleje
zklidňující látky
přírodní extrakty
kosmetický olej

Užitečné odkazy a tipy:
- INCI názvy kosmetických surovin
- Aktivní látky
- Herbář
- Zajímavé články

Naše firma se již více než 17 let zabývá výrobou kosmetiky. Solární kosmetika Oranjito patří díky nejvyšší kvalitě a příznivým cenám dlouhodobě mezi absolutní špičku, díky vysoké kvalitě a jedinečnému designu získaly opalovací krémy do solária Oranjito v celosvětové konkurenci na zahraničním mezinárodním kosmetickém veletrhu první cenu „Zlatá Venuše“ za nejlepší kosmetický výrobek. Prodáváme kvalitní kosmetické suroviny pro výrobu kosmetiky, domácí kosmetiky, přírodní kosmetiky, vlasové kosmetiky, masážní kosmetiky, tělové kosmetiky a bio kosmetiky, které sami dlouhodobě používáme a zaručujeme tak jejich kvalitu. Veškeré suroviny pro výrobu domácí kosmetiky jsou přechovávány ve schváleném skladu a provozovně certifikované pro výrobu kosmetiky a kontrolované hygienou. 

Výroba domácí kosmetiky:
Prodej domácí kosmetiky je zakázán! Domácí kosmetika je určena pouze pro vlastní použití. Pro výrobu kosmetických přípravků určených k prodeji musí mít každý výrobce kosmetiky živnostenský list, schválenou provozovnu, příslušné zkoušky a atesty, každý kosmetický výrobek musí být nahlášen a evidován (CPNP) a výrobce musí platit daně. Výroba kosmetiky musí podléhat přísným bezpečnostním a hygienickým pravidlům, výrobci kosmetiky musí zajišťovat bezpečnost a nezávadnost kosmetických přípravků.

Vaše otázky a komentáře

Napište nám co si myslíte o tomto produktu a získejte slevu. Vložit nový komentář »

*

*

*

Vážení zákazníci, používáním tohoto webu souhlasíte s využíváním souborů cookies. Rozumím