Allantoin 500 g

 

Vynikající regenerační látka pro výrobu kosmetických přípravků

Dostupnost Skladem
179 Kč    
Kód produktu 346
Kategorie Aktivní látky
 

Allantoin je dusíkatá organická sloučenina, která je produktem purinového metabolismu většiny savců (třeba krav - s výjimkou vyšších primátů, včetně člověka) a je přítomen v jejich moči. Má vzhled bílého krystalického prášku.
Ačkoli lze izolovat z některých rostlin (Kostival lékařský (Symphytum officinale L.), Jírovec maďal (Aesculus hippocastanum), Brusnice brusinka (Vaccinium vitis-idaea L.), atd.), většina allantoinu, který se využívá v kosmetice, se vyrábí z urei a kyseliny glyoxylové.
Allantoin má v prvé řadě regenerační a hojivé účinky, a proto je hojně využíván v kosmetice i lékařství. Podporuje hojení pokožky, zjemňuje hrubou a popraskanou kůži, podporuje tvorbu tkáně. Můžeme jej najít snad ve všech druzích kosmetických přípravků podporujících hojivé procesy (krémy proti akné, čisticí a zklidňující tonika, regenerační a hydratační pleťové krémy, rtěnky, sprchové gely či šampóny, kondicionéry, deodoranty, oční stíny, vody po holení, atd).

Allantoin se též užívá vnitřně - při léčbě poškození sliznic, hlavně sliznic hltanu a žaludku (léčení žaludečních a dvanácterníkových vředů), je častou přísadou přípravků určených pro ústní hygienu – najdeme ho v řadě zubních past, v ústních kloktadlech používaných při špatně se hojících zánětech dutiny ústní (obzvláště při paradentóze). Nalezneme jej však i v řadě dalších farmaceutických výrobcích (ušní či oční kapky, atd.).

Vlastnosti allantoinu, indikace, účinky:
Zmírňuje napětí pokožky hlavy.
Zjemňuje hrubou a popraskanou pokožku.
Vhodné na pleť se sklony k akné.
Na citlivou a podrážděnou pokožku (od slunce, povětrnostních podmínek, po holení ...).
Zvlhčující přípravek, pomáhá hydratovat a zadržuje vodu v pokožce.
Má silné uklidňující a regenerační účinky (podporuje hojení ran).

Allantoin obsahuje:
ureu, kyselinu glyoxylovou

Fyzikální vlastnosti:
Skupenství: prášek
Barva: bílá
Vůně / Zápach: bez zápachu
Rozpustnost ve vodě: slabě rozpustný (rozpustný v teplé vodě - nad 40 °C)
Rozpustnost v organických rozpouštědlech: nerozpustný

Použití:
omlazující, anti-aging a regenerační krémy a emulze; balzámy na rty; pleťových vod a krémů; balzámů a mastí; masážní oleje; šampóny a kondicionéry; séra a masky na vlasy

Skladování:
Skladujte v řádně uzavřených obalech bez přístupu vzduchu na suchém a chladném místě do 15°C, chráňte před přímým slunečním zářením. Díky slunečnímu záření může dojít ke změně barvy.